Verliefd op iemand anders – tips en advies

(soChicken | Jelle Hermus) Je bent verliefd op iemand anders – en dat terwijl je dacht dat je de liefde van je leven gevonden had. Wat kun je doen als je verliefd bent op iemand anders?

Waarom word je verliefd op iemand anders?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je ineens verliefd wordt op iemand anders. Een van de voornaamste redenen is dat je huidige relatie gewoon niet ‘lekker loopt’. De verliefdheid is al een tijdje verdwenen en alles binnen je relatie wordt een routine.

Jullie leven samen wordt te vanzelfsprekend en de spanning ontbreekt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een periode van stress of onzekerheid hebt, waarbij je het gevoel kan krijgen dat je lover je niet voldoende kan helpen. Vaak zie je dat mensen in zo’n periode heel erg naar iemand anders toe trekken en dus verliefd kunnen worden op iemand anders.

Of je nou aan het begin van je relatie staat of al langer samen bent, het blijft ontzettend ingewikkeld. Je kunt het gevoel van overspel krijgen, of je kunt je zorgen maken over je toekomst. Het is dus belangrijk om te uit te zoeken wat je wilt doen met je verliefdheid.

Wat kun je doen aan verliefdheid?

Het allerbelangrijkste is dat je goed nadenkt over je huidige relatie. Ben je gelukkig met je partner en zou je hem of haar kunnen missen? Is het je waard om je huidige partner te laten vallen voor die nieuwe verliefdheid? Wil je met je huidige geliefde oud worden of zie je geen toekomst? Belangrijke vragen die je voor jezelf moet afwegen.

Heb je ervoor gekozen om bij je huidige lief te blijven omdat hij of zij toch wel heel erg veel voor je betekent? Dan is het goed om te weten dat verliefdheid op de andere persoon ook over kan gaan. Belangrijk is wel dat je de boot een beetje afhoudt en probeert niet teveel met deze persoon in aanraking te komen. Anders ga je hem of haar alleen nog maar leuker vinden en hou je de verliefdheid in stand.

Je relatie herstellen

Wat ook belangrijk is om op zoek te gaan naar de oorzaak van je verliefdheid op iemand anders. Is het echt de sleur of iets anders? Ben je achter de oorzaak, dan is het goed om te werken aan je relatie. Ga eens een weekend weg en verras je partner meer met kleine dingetjes. Neem het heft in eigen handen om je relatie te ontwikkelen.

Je relatie verbreken

Lukt het echt niet meer? Heb je het gevoel dat je de relatie niet kunt herstellen en wil je er misschien een einde aan maken? Lees dan: Liefde en loslaten – echte liefde is leren loslaten? voor uitgebreide tips. Je beëindigt een relatie immers niet zomaar.

Bron: soChicken


Je kunt ook interesse hebben in: 

Liefde en loslaten – echte liefde is leren loslaten

Hooggevoelig én verliefd op een niet-hooggevoelig persoon: 8 tips!

Translate »