Vrouwen brengen liever tijd door met vriendinnen dan met partner

(Welingelichte Kringen | Désirée du Roy) Je noemt hem je grote liefde, jullie trouwdag was de mooiste dag van je leven, maar samen veel tijd doorbrengen, daar heb je niet zo’n zin in. Althans dat geeft meer dan de helft van de vrouwen aan in een Britse enquête.

Ze spreken in hun vrije tijd liever met vriendinnen af dan met hun man. Meer dan 1.500 vrouwen deden aan het onderzoek mee. Kanttekening is wel dat de studie werd uitgevoerd in opdracht van een spa, een plaats waar veel vrouwen samen heen gaan, die dus logischerwijs veel waarde hechten aan vriendinnen.

Dat gezegd hebbende, waren de belangrijkste redenen voor vrouwen om de voorkeur te geven aan hun vriendin boven hun echtgenoot dat die eerste hen beter begreep en beter luisterde. Andere reden is dat ze dingen aan hun vrienden vertellen die ze niet aan hun partner kunnen vertellen. Veel lachen, jezelf zijn en genieten van dezelfde dingen werden verder nog genoemd als voordeel van vrienden boven echtgenoten.

Daarnaast geeft dertig procent aan liever te gaan lunchen met vriendinnen dan met hun partner en zestig procent zegt een betere tijd te hebben als ze enkel met vrouwen zijn.
De vraag is of mannen hetzelfde zouden antwoorden op deze vragen.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

5 manieren om je vriendschappen te verdiepen

Dit is het grootste misverstand in relaties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »