Zoete aardappelsoep met wortel en gember
(Global Heart | Esther Haasnoot) Maak deze eenvoudige verwarmende soep met zoete aardappel, wortel, en pittige gember. Zoete aardappel soep is een grote kom van comfort, ideaal voor een snelle en gemakkelijke najaarslunch.
Zoete aardappelsoep
Met wortelen, gember en zoete aardappelen is deze hartige soep met een vleugje zoetheid de essentie van de herfst. Deze gezonde soep is bovendien rijk aan antioxidanten die helpen bij het bestrijden van een verkoudheid en het versterken van je immuunsysteem, en vezels die een gezonde spijsvertering bevorderen.
Ingrediënten
olijfolie om in te bakken
1 ui, in grove stukken gesneden
2 grote wortelen, geschild en in grove stukken gesneden
3 cm verse gemberwortel, fijngehakt
1 teentje knoflook, geplet
½ theelepel gedroogde rode chilivlokken
700g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1,2 liter groentebouillon
100 gram koriander
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan met deksel op een middelhoog vuur. Voeg de ui en de wortels toe en bak ze tot ze zacht zijn. Roer de gember, knoflook en chilivlokken erdoor en bak 2-3 minuten, of tot het begint te geuren.
Roer de zoete aardappelen en de bouillon erdoor. Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 15 minuten sudderen, of tot de zoete aardappel gaar is.
Haal de pan van het vuur en mix de soep, met behulp van een staafmixer, tot een gladde massa. Je kunt het ook in een blender doen en mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de garnering: Doe een scheutje kokosmelk of room over de soep in de soepkom, en strooi er wat verse fijn gehakte koriander over.
Tips
Zoete aardappel soep is een grote kom van comfort. Het is veganistisch, heeft goedkope ingrediënten, is snel en gemakkelijk te maken. Het kan ook worden ingevroren en is tot drie maanden houdbaar. Perfect op een kille avond of na een herfstwandeling.
Bron: Global Heart