Pompoensoep met groene spread

(Leukegeit | Billy) Het maken van pompoensoep is helemaal niet moeilijk. En nu het pompoenseizoen in volle gang is heb ik een lekkere variant voor je gemaakt. Pompoensoep met een groene spread – bekijk hieronder het hele recept!

Good old times

Als ik aan pompoen denk, dan denk ik regelmatig terug aan de tijd dat ik drie jaar geleden aan het reizen was door de VS. Ik was er rond deze periode en het barstte overal van de pompoenen. Zo maakten we onder andere deze carved pumpkins met CouchSurf vrienden, het was een heerlijke tijd.

Fijn.

Dus terwijl ik dacht aan de leuke tijd in Amerika, bedacht ik me dat het tijd werd voor een nieuw pompoensoep recept. En zo geschiedde.

Voor deze eenvoudig te maken pompoensoep gebruikte ik de normale oranje pompoen, maar je kunt ook een flespompoen gebruiken. Deze is net als de oranje pompoen lekker zoet van smaak.

Ingrediënten voor 4 volle kommen

Pompoen is meestal wat zoet van smaak, maar door de afwisseling van de groene spread (o.a. tahin, tuinerwten, koriander en feta) krijgt deze pompoensoep een aangename afwisseling tussen hartig en zoet.

Voorbereiding: 25 minuten
Kooktijd: 35 minuten

Voor de pompoensoep:

  • 1 kilo pompoen met schil, zonder zaadlijst – in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout

Voor de groene spread:

  • 1 eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook,
  • 50 gram feta
  • 80 gram tuinbonen
  • klein bosje koriander
  • peper en zout

pompoensoep

Bereidingswijze:

  1. Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie en bak de ui glazig. Voeg na zo’n 3 minuten de knoflook, blokjes pompoen en komijnpoeder toe. Bak het geheel zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Giet vervolgens de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de pompoensoep 30 minuten pruttelen op laag vuur.
  3. Voor de groene spread: voeg alle ingrediënten in de foodprocessor (of met een staafmixer) en proef of de smaak goed is. Wil je het wat smeuïger hebben? Voeg dan wat extra feta toe. Of mag het wel wat pittiger? Dan is een extra teentje knoflook natuurlijk altijd een optie.
  4. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Serveer de pompoensoep in een kom en voeg een eetlepel van de groene spread toe.

Wedden dat jij net zo blij wordt van deze soep als ik?

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

11 wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

Recept | Pompoenbrownies

Translate »