Koffie en walnotencake
(Global Heart) Ben je een fan van desserts met koffiesmaak? Zo ja, dan kun je je hart ophalen met dit recept voor koffie- en walnotencake. Deze cake heeft een rijke koffiesmaak, aangevuld met de knapperige walnoten en een romige botercrème topping.
Koffie en walnotencake
Voor 10-12 personen
Ingrediënten
Maak een heerlijke koffie-walnotencake met dit eenvoudige recept. Van de ingrediënten tot de bereiding, we hebben alles voor je op een rijtje gezet. Dit heb je nodig:
Voor de cake
- 225 g ongezouten zachte boter, plus extra voor het invetten:
- 225 g basterdsuiker
- 4 scharreleieren
- 50 ml sterke espressokoffie
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g walnoten
Voor de botercrème
- 125 g ongezouten boter
- 200 g poedersuiker
- 50 ml sterke espressokoffie
- 12 halve walnoten voor de decoratie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180C/350F/Gas 4.
- Klop in een kom de boter en suiker samen tot ze licht en luchtig zijn.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het botersuikermengsel. Klop goed na elke toevoeging.
- Roer vervolgens de espressokoffie erdoor.
- Voeg daarna de bloem en gehakte walnoten toe en roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel in twee beklede en ingevette taartvormen.
- Bak 25-30 minuten, of tot de cake goudbruin is. Je kunt controleren of het gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als het niet aan je prikker blijft kleven is de cake gaar.
- Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Terwijl de cakes afkoelen, maak je de koffiebotercrème. Klop de boter samen met de poedersuiker licht en luchtig, en voeg dan de koffie toe. Meng nogmaals goed.
- Smeer je de botercrème over de bovenkant van elke cake en leg dan de ene cake op de andere.
- Versier de bovenkant van de cake met walnoten en serveer in royale plakken.
Geniet ervan!
Bron: Global Heart
Je kunt ook interesse hebben in:
Alcoholvrije kerstpunch voor de feestdagen
Recept: glutenvrije oliebollen