Lekker granola recept uit de pan

(Leukegeit | Billy) Hou je ook zo van granola? Ik in ieder geval wel! Vandaag deel ik een lekker granola recept uit de pan. Er komt dus geen oven aan te pas, je maakt een verse lading granola zo in je favoriete koekenpan. Lekker makkelijk en in 5 minuten ben je klaar.

Snelle ontbijtjes

Wie houdt er niet van een snel en lekker ontbijt? In de ochtend eet ik naast havermoutpap of een boterham ook heel graag granola met vers fruit en soja yoghurt.

En wist je dat je dit granola recept uit pan in slechts 5 minuten is gemaakt? De ingrediënten hieronder zijn voldoende om dit zeker een week lang als ontbijt te kunnen eten. Dat is iets meer dan een halve minuut per ontbijt. Even snel wat yoghurt erbij en wat fruit en je kunt er weer een paar uur tegenaan.

Het is dus echt zo makkelijk om zelf dit granola recept te maken. Voor de meeste ingrediënten hoef je waarschijnlijk de deur niet eens uit. En mocht je niet alles in huis hebben – dan kun je altijd een beetje spelen met de ingrediënten.

Hieronder vind je wat je nodig hebt om deze granola te maken.

Wat heb je nodig?

 • 100 ml maple syrup
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 250 gram havermout
 • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
 • 150 gram grof gehakte noten – ik heb een mix gebruikt van cashew- en pecannoten
 • theelepel kaneel en een snuf zout
 • 75 gram gedroogd fruit – zoals rozijnen of stukjes dadel

Hoe maak je dit granola recept uit de pan?

 1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie en maple syrup toe in de pan en laat het voor 1 minuut zachtjes borrelen.
 2. Voeg havermout, gehakte noten, gemalen lijnzaad, zout en kaneel toe en roer dit door de gesmolten kokosolie en de maple syrup.
 3. Roer de ingrediënten voor een minuut 3 regelmatig door elkaar, totdat de havermout licht geroosterd is en er een heerlijke geur in de kamer ontstaat. Zet het vuur hierna uit.
 4. Roer het gedroogde fruit erdoor en druk met een lepel de granola op verschillende plekken een beetje aan. Op deze manier kleeft de granola zich op bepaalde plekken aan elkaar vast, waardoor je van die heerlijke brokken krijgt.
 5. Laat de granola in de pan vervolgens helemaal afkoelen. Hoe meer de granola is afgekoeld, hoe lekkerder het resultaat.
 6. Je kunt dit granola recept uit de pan het best bewaren in een grote afsluitbare pot op kamertemperatuur.

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Havermouttaart met noten | Ontbijt voor meerdere dagen

Makkelijke granola repen maken (zonder dat ze in de oven hoeven)

Translate »