3 tips voor een duurzame badkamer

(Global Heart) Ben je op zoek naar duurzame mogelijkheden voor je nieuwe badkamer? We helpen je graag op weg met de drie belangrijkste tips voor een duurzame badkamer. We leggen je uit hoe je een duurzaam badkamerontwerp maakt en hoe je water kunt besparen. Daarnaast leggen we je uit of je een bad wel of niet weg moet laten uit het ontwerp. Lees dus gauw verder een draag bij aan een duurzame wereld.

(Gesponsord artikel)

Tips voor een duurzame badkamer

1. Maak een duurzaam badkamerontwerp

Begin bij een duurzaam badkamer ontwerp. Zorg dat je een goed ventilatiesysteem in je badkamer plaatst. Een goed ventilatiesysteem voorkomt schimmels en bacteriën. Hierdoor gaat je badkamer langer mee en is douchen een stuk beter voor je gezondheid. Kies daarnaast voor duurzame materialen zoals wandtegels van keramiek of natuursteen. Natuursteen slijt nauwelijks en wordt in de loop van de jaren steeds mooier. Daarnaast komt natuursteen ook nog eens rechtstreeks uit de natuur. Kies je voor een inloopdouche? Sluit deze dan af met douchedeuren. Douchedeuren zorgen ervoor dat de warmte in de douche blijft tijdens het douchen. Hierdoor zet je de douche al snel minder warm, waardoor je kosten bespaart.

2. Kies voor waterbesparende kranen

Kies voor waterbesparende kranen. Wanneer je je badkamer volledig verbouwt, schaf je waterbesparende kranen aan. Ga je niet verbouwen? Vervang je huidige kranen dan door duurzame kranen of monteer waterbesparende kraankoppen in je huidige kranen. Met waterbesparende kraankoppen bespaar je tot wel 85% drinkwater. Een waterbesparende kraankop is dan ook zeer goed voor het milieu en ook nog eens goed voor je portemonnee. Naast waterbesparende kranen, kun je ook gebruikmaken van een waterbesparende douchekop. Een waterbesparende douchekop zorgt ervoor dat je water bespaart, zonder dat de douche druk verliest. Water besparen hoeft dus helemaal niet vervelend te zijn!

3. Ga voor een douche in plaats van een bad

Beschikt jouw huidige badkamer over een bad? Overweeg om het bad in je nieuwe badkamer achterwege te laten. Hoewel een bad zorgt voor de nodige ontspanning, is het onmogelijk om water te besparen met een bad. Bij een douchebeurt van vijf minuten verbruik je ongeveer 55 liter water. Een vol bad bevat al snel 110 liter aan water. Wanneer je het bad weglaat uit je nieuwe badkamer, bespaar je zowel de kosten van het bad zelf, als vele liters water. Daarnaast kun je bij een douche ook nog eens gebruikmaken van een waterbesparende douchekop, waardoor je zelfs nog meer water kunt besparen.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Bamboe als duurzaam alternatief

Een manier om een stad te vergroenen, haal de tegels eruit

Translate »