De (permacultuur) buurtmoestuin

(Earth Matters) Onderstaande video laat zien wat voor positief effect een gezamenlijke moestuin heeft op de buurt. Mensen leren elkaar weer kennen, komen buiten, leren een boel van en met elkaar en groeien gezamenlijk lekkere groenten.

Onderstaande video met de titel: De Groene Dromen van de Indische Buurt kan wellicht dienen ter inspiratie voor het zelf aanleggen en / of onderhouden van een gezamenlijke moestuin in jouw buurt.

Een film over waar een beetje burgerlijk ongehoorzaam tuinieren allemaal toe kan leiden. Buurtbewoners van de Indische Buurt grijpen zelf in, in hun eigen omgeving om een gezonde, groene en duurzame buurt te maken. Het kan!

Ook kan het handige Draaiboek Buurtmoestuinen wellicht uitkomst bieden om zelf aan de gang te gaan. Kortom begin het komende voorjaar met een eigen en / of met een gezamenlijke moestuin in de buurt. Het maakt je buurt ietwat meer crisisbestendig en een stuk gezelliger.

En  de echte natuurliefhebbers ontwerpen natuurlijk een buurtmoestuin aan de hand van de principes vanpermacultuur.

Het boek: Permacultuur in je moestuin, kan mensen daar verder bij helpen. Hier kun je gratis een aantal paginas van het boek bekijken om een indruk te krijgen.

Aanverwante informatie:
-) Website – Buurtmoestuin.nl
-) Draaiboek Buurtmoestuinen

Bron: Earth Matters

Translate »