Franse kunstenaar laat zijn liefde voor de natuur zien met zijn ‘boomknuffel’-installatie

(Bright Vibes | Jan Tonnis) De botanische kunstenaar Monsieur Plant laat met zijn jongste ‘humanvegetable-werk “Boomknuffel”, een kunstwerk zien dat niet alleen mooi is, maar ook tot nadenken stemt.

Boomknuffel installatiekunst

Botanische kunstenaar Christophe Guinet – a.k.a. Monsieur Plant— heeft in de Jardins de l’Europe in Annecy, Frankrijk, een ’human-vegetable’ werk met de titel BOOM KNUFFEL (TREE HUG) geïnstalleerd. Het werk bestaat uit gietstukken van armen die samen met de buurtbewoners zijn ontwikkeld. De afgietsels worden vervolgens ‘begroeid’ en rond boomstammen geplaatst, waardoor een nieuwe collectie boomkunstwerken ontstaat. 

knuffelboom

Mr. Plant: “Op dit moment is het ecologisch bewustzijn een groot thema, de mens moet zijn gewoontes veranderen door zijn omgeving meer te respecteren. Bomen zijn van onschatbare waarde en dragen op vele manieren bij aan het evenwicht in het ecosysteem waarin we leven. 

boomknuffel

De Franse kunstenaar Monsieur Plant verpersoonlijkt bomen met kunst en poëzie. Tree Hug is een eerbetoon aan de voordelen van bomen, symboliseert het leven en de liefde voor de natuurlijke omgeving. Het vertegenwoordigt een surrealistische evolutie van de mens in een boom – de mens wordt geabsorbeerd door de natuur die zijn rechten heeft herwonnen. 

De installatie van Mr. Plant vertegenwoordigt een surrealistische evolutie van de mens in een boom – de mens wordt geabsorbeerd door een natuur die zijn rechten heeft herwonnen. De collectie wordt op twee plaatsen tentoongesteld: in de Jardins de l’Europe in Annecy, en in een bosrijke omgeving op de heuvel van Les Teppes in het zuiden.

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

Milieuvriendelijke muurschilderingen, gemaakt met speciale verf, helpen de lucht schoner te maken.

Wat gebeurt er als je alle bomen in een stad kapt?

Translate »