GezondheidWonenZiekte

Antiseptische toiletspullen blijken anticonceptie

(WantToKnow | Guido Jonkers) Antiseptische toiletspullen blijken anticonceptie. Een bacteriedodend middel dat plaatselijk (uitwendig) op het lichaam kan worden gebruikt, of om instrumenten of werkvlakken te ontsmetten, noemen we een antisepticum of desinfectans. Feitelijk dus een ontsmettend middel. 

Het ontsmetten van het lichaam wordt antisepsis genoemd, afgeleid van het Oud-Griekse anti = tegen en sèpoo = doen rotten. Antisepsis is alleen van toepassing op levende weefsels. Desinfectie daarentegen betreft de behandeling van levenloos materiaal zoals instrumenten, oppervlakken in de keuken, badkamer. Meestal worden deze middelen opgelost in water, waarbij het bestrijden van micro-organismen op de handen in de zorg, vooral geschiedt met een natuurlijke handalcohol. Daarbij worden zo’n 99,9% van alle micro-organismen gedood.

Thuis en op het werk, zijn we echter steeds vaker de natuurlijk ontsmettende middelen aan het vervangen voor chemische middelen. Ze worden meer en meer als ‘gewoon’ beschouwd. Dat we aandacht aan hygiëne dienen te besteden, staat hier niet ter discussie.. Want de bacteriële flora van de huid bijvoorbeeld, kan bij penetratie van de huidbarrière een wondinfectie veroorzaken in het lichaamstissue eronder.. En het ontsmetten van de huid doet deze bacteriële kolonisaties van de huid dalen en onderdrukt tijdelijk de groei ervan. Een antisepticum werkt dus als een bacteriën dodend ‘bacteriocide’.

Maar dan de onder-/onbelichte zijde…!

Deze antisceptica die we gebruiken in onze alledaagse badkamer/toiletgang, waarbij o.a. tandpasta, shampoo, lotions, aftershaves, make-up-cleaners (ogen en huid) en schoonmaakmiddelen mee worden gerekend, zijn echter dusdanig in wisselwerking met ons grootste orgaan, de huid, dat de chemische stoffen uit deze middelen in onze lichaamscellen terecht komen. Vooral gebeurt dit op het sekshormoon Oestrogeen, dat zorgt voor de potentie om ons voort te planten. De chemie in al die schoonmaak- en verzorgingsmiddelen, blijkt een sterke werking te hebben op de menselijke voortplantingspotentie.

Medisch-wetenschappelijke onderzoekers van de ‘University of Southern California’ rapporteerden onlangs de bevindingen van hun onderzoek (Hier) op dit terrein. Er werd een test gedaan met maar liefst 1600 verschillende stoffen, die allen in schoonmaakmiddelen van alle dag en in toiletartikelen voorkomen. Van mondspoelmiddelen, tandpasta’s, neussprays, shampoos, lotions, huishoudschoonmaakmiddel tot vaginale anti-vruchtbaarheidssponsjes, etc. In al deze middelen blijken de zogenaamde Quats voor te komen, de ‘quaternary ammonium compounds’, een microbische verbinding.

Vroeger een uitzondering, tegenwoordig gemeengoed. De chemische superzeep, waarmee je -naar verluidt- ook je angst schijnt te kunnen wegwassen..

Antiseptische middelen bekend als Quats

Deze antiseptische middelen, bekend dus als ‘quats’, blijken onze energiecentra in de menselijke cellen, de mitochondriën, te beïnvloeden en interrumperen het vermogen van deze cel om oestrogeen te dedecteren. Dit kan leiden tot een lagere vruchtbaarheidsgraad…! En wat het bizarre is, dat deze ‘quats’ al sinds de jaren 1940 in deze middelen zitten, waarbij men toen dacht dat het een goed alternatief was voor antiseptische middelen zoals ‘Triclosan’..

Wat de volle implicatie is van deze ontdekking is voor deze wetenschappers nog niet duidelijk, maar wanneer we het plaatsen in een groter perspectief van een dalende vruchtbaarheidsgraad in de westerse wereld, dan is deze relatie in ieder geval een factor. We worden immers continue blootgesteld aan deze ‘quats’, al ruikt de zeep nog zo lekker..! Wat inmiddels al een tijdje duidelijk is, dat stoffen die de mitochondriale activiteiten binnentreden, Parkinson kunnen veroorzaken. Dierenproeven hebben aangetoond, dat het interrumperen van de oestrogeen-productie in het lichaam, voortplantingsstoornissen veroorzaakt en regelrecht ook de menselijke vruchtbaarheid beïnvloedt.xAlle quats blijken de functies van de Mitochondria -de krachtcentrales van onze cellen- te beïnvloeden, zo blijkt uit het onderzoek. Dit suggereert dat onze cellen simpelweg in hun functioneren worden belemmerd, zonder of met een laag-werkende energietoevloed. En zoals gezegd, deze quats zorgen ook voor de communicatie-storingen van het signaleren van oestrogeen, wat direct in verband staat met de vrouwelijke vruchtbaarheid en haar voortplantingscyclus. De studie is uitgevoerd, door in reageerbuizen, de invloed van de quats, aanwezig in de genoemde 1600 middelen, te bekijken op hun werking. Studies op proefdieren dienen nu verdere studie op dit gebied te faciliteren. Dan komt een NOG duidelijker beeld tevoorschijn van de invloed van deze quats op de menselijke gezondheid..

Oplossing? Gewoon zelf doen!

Er zijn veel mogelijkheden om zelf hygiëne-producten te maken, zoals zeep. Op het internet tref je -na wat zoeken- veel sites op dit gebied aan. Veel van deze natuurlijke producten zijn gewoon te koop, maar voor een product dat je veel gebruikt, zoals zeep, is het wellicht een leuke inspanning om je eigen zeep te maken. Wij geven simpel als voorbeeld- deze link naar een site waar eigen zeep-maken wordt getoond, aan de hand van een ‘recept’ met o.a. citroen.. Klik hier

Je zou ook interesse kunnen hebben in: