Fluoride verandert de pijnappelklier letterlijk in steen. Zo voorkom je dat jouw zetel van de ziel versteent
(Nine For News) De pijnappelklier staat al honderden jaren bekend als ‘de zetel van de ziel’. Kan fluoride leiden tot verkalking van deze klier en hem letterlijk in steen doen veranderen?
Onderzoek uit 2001 laat zien dat er steeds meer fluoride in de pijnappelklier komt naarmate men ouder wordt. De stof versterkt bovendien het proces van kalkafzetting in de klier.
De pijnappelklier wordt ook wel het derde oog genoemd, omdat het een lichtgevoelig orgaan is.
Zetel van de ziel
Bij kinderen is de zogeheten epifyse goed ontwikkeld, maar na de puberteit wordt hij kleiner. Bij oudere mensen is de klier vaak helemaal verkalkt en niet meer functioneel.
Descartes besteedde veel tijd aan het onderzoek naar de klier en ging ervan uit dat het de centrale plaats is voor interactie tussen lichaam en ziel.
De pijnappelklier speelt een rol bij de productie van het hormoon melatonine en beïnvloedt het slaap-waakritme.
De klier is niet veel groter dan een erwt en bevindt zich nabij het centrum van het brein, tussen de twee hersenhelften.
Vergiftigen
De verkalking van de pijnappelklier wordt in de medische literatuur geassocieerd met onder meer alzheimer, bipolaire stoornis, slapeloosheid, rugpijn, parkinson, schizofrenie, slaapstoornissen en beroerte.
Een medicijn als Prozac laat goed zien hoe fluoride iemands persoonlijkheid/ziel beïnvloedt. Het middel bestaat voor zo’n 30 procent uit fluoride en wordt verkocht als antidepressivum.
Het ‘therapeutische effect’ van Prozac wordt mogelijk bereikt door de pijnappelklier te vergiftigen.
Dierstudies bevestigen dat muizen niet langer reageren op Prozac als hun pijnappelklier wordt verwijderd.
Magnesium
Dit verklaart ook de emotieloze blik van mensen die antidepressiva slikken. Ze onderdrukken hiermee hun persoonlijkheid/ziel om te kunnen blijven functioneren in de maatschappij.
Je kunt verkalking van de pijnappelklier voorkomen door voorzichtig te zijn met medicijnen en tandpasta’s die fluoride bevatten.
Uit onderzoek blijkt dat vooral magnesium en fytaat (fytinezuur) de verkalking van de klier tegengaan.
Bron: Nine For News
Je kunt ook interesse hebben in:
Fluoride “Het sluipend gevaar”.. Tandarts schrijft een artikel dat iedere Nederlander moet lezen!