Kleine carrot cake hapjes
(Leukegeit | Billy) Deze kleine carrot cake gebakjes komen straight from heaven – zo ontzettend lekker. Voorzien van een laag frosting voor net dat beetje extra plezier.
Wortel in een cake is altijd een goed idee
Geraspte wortel door het beslag is altijd een goed idee. Sowieso doen groente het meestal wel goed in een taart.
De wortel in deze kleine carrot cake hapjes zorgt voor zoetigheid en extra smeuïgheid. De frosting zorgt juist weer voor de nodige romigheid. Een heus liefdescombo.
Voor het maken van de frosting grijp je snel naar producten als monchou of een combinatie van opgeklopte roomboter met poedersuiker. Niet in dit recept. Deze frosting is gemaakt op basis van cashewnoten en koksolie. Een perfecte match die ook nog eens 100% plantaardig is.
Al met al ben je zo’n 30-45 minuten bezig met alle voorbereidingen. Houd rekening met een afkoeltijd van zo’n 2 uur. En daarna is het uitdelen aanvallen geblazen!
Ingrediënten voor 16 hapjes
Bakvorm: 18×25 cm (of één die in de buurt komt van deze grootte)
Aantal: 12 carrot cake hapjes
Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd: 0 minuten
Afkoeltijd: 2 uur
Voor deze kleine carrot cake hapjes heb je dan wel een bakvorm nodig, een oven is echter overbodig. Deze lekkere cakjes met frosting kun je namelijk rauw eten. Met behulp van een keukenmachine tover je alle ingrediënten in een handomdraai om tot heerlijke gebakjes.
Carrot cake:
- 200 gram wortels
- 150 gram ongebrande walnoten
- 150 gram dadels – zonder pit
- 75 gram geraspte kokos
- 2 theelepels koek-/ en speculaaskruiden
- snufje zout
Frosting:
- 150 gram ongebrande cashewnoten – 20 minuten geweekt in kokend water
- 50 ml water
- 3 eetlepels maple syrup
- sap van een halve citroen
- snufje zout
- 80 ml kokosolie – gesmolten
- ter garnering: extra walnoten
Bereidingswijze:
- Bekleed de bakvorm aan zowel de onderkant als de randen met bakpapier.
- Begin het maken van het beslag voor de carrot cake: maal de wortels samen met dadels en de walnoten fijn in een keukenmachine (of met een staafmixer). Het deeg moet aan elkaar plakken. Voeg de geraspte wortel, kokos, koek-/ en speculaaskruiden en zout toe en meng opnieuw, totdat alles goed is gemengd.
- Druk de het deeg van de carrot cake goed aan in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm in de vriezer, terwijl je aan de slag gaat met de frosting.
- Voor het maken van de frosting: Pureer alle ingrediënten (geweekte cashewnoten, water, maple syrup, zout, citroensap en kokosolie) met een staafmixer of krachtige blender tot een gladde en egale frosting. Verdeel de frosting over de carrot cake. Dek het geheel af en zet de bakvorm voor 2 uur terug in de vriezer om goed af te koelen.
- Haal met behulp van het bakpapier de carrot cake uit de bakvorm. Snijd met een warm & scherp mes de carrot cake in 12 kleine gebakjes. Garneer met een walnoot voor wat extra feestelijkheid en laat de gebakjes 10-15 minuten op kamertemperatuur ontdooien.
Dit zoete baksel is echt een traktatie op zichzelf. De carrot cake hapjes zijn lekker zoet van de maple syrup en de wortel, luchtig én is voorzien van een romige frosting. Precies zoals ik voor ogen had.
Bron: Leukegeit
Je kunt ook interesse hebben in: