Recept | Vegan enchiladas

(Earth Matters) Van Mexicaans eten krijgen wij waarschijnlijk nooit genoeg. De Mexicaanse keuken is één van de lekkerste keukens ter wereld, vinden jullie ook niet? We hebben al heel wat gerechten geprobeerd, maar vegan enchiladas (wraps met vulling en saus uit de oven) hadden we nog nooit gemaakt.

Je snapt: dat werd tijd. Nu maak je enchiladas normaal gesproken met een vulling van kip of gehakt en on top wordt er kaas en zure room geserveerd. Maar omdat dat niet bepaald vegan is, hebben wij een eigen twist aan het originele gerecht gegeven.

Vegan enchiladas zijn ongelooflijk makkelijk om te maken. Je bent in een minuut of 15 klaar. Daar houden we van! Wij gebruikten een enchilada-kruidenmix van Santa Maria en deze is gewoon bij de reguliere supermarkt te koop. Je hoeft niet bang te zijn voor E-nummers, want in deze mix zit: chilipeper, ui, zout, knoflook, komijn, oregano, koriander en zwarte peper. That’s it. Ook gebruikten we de wraps van Santa Maria, want ook die zijn vegan. De ingrediënten die we verder nodig hadden (zoals linzen, tomaten en avocado) scoorden we ook gewoon bij de supermarkt. Zo zie je maar dat vegan eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat je voor je ingrediënten echt niet langs allerlei speciale winkels hoeft.

Zoals we al zeiden, hebben wij de enchiladas een vegan twist gegeven. Dit hebben we gedaan door linzen te gebruiken, bij wijze van vleesvervanger. Linzen geven een gerecht een beetje body, maar daarbij komt dat ze ook lekker vullen. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn voor een hongergevoel na het eten van dit gerecht! Bij niet-vegan enchiladas smelt je bovenop de wraps wat kaas, maar dat deden wij natuurlijk niet. Om het gerecht toch die lekkere romige bite te geven, maakten we een goede guacemole en hebben we die na het bakken in de oven over de enchiladas verdeeld. Geloof ons, je zult de kaas absoluut niet missen.

Vegan enchiladas zijn puur comfortfood. Warm uit de oven, met een rijke saus en een heerlijke guacemole on top. Wordt het nog veel beter? Goed, genoeg gepraat. Laten we beginnen!

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 8 kleine wraps
  • 1 zakje enchilada kruidenmix
  • 100 ml water
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 400 gram linzen
  • zwarte olijven in plakjes
  • een bosje koriander

Voor de guacemole:

  • 2 avocado’s
  • wat takjes koriander
  • het sap van een limoen
  • een teentje knoflook

Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 200 graden.

  1. Verwarm de (voorgekookte) linzen kort in een pan (je kunt bijvoorbeeld een grotere steelpan met een deksel gebruiken)
  2. Voeg na een paar minuutjes de enchilada kruidenmix, 100 ml water en 3/4 van de gezeefde tomaten toe. Schep goed door en laat goed warm worden.
  3. Voeg ook alvast wat olijven in plakjes en wat blaadjes koriander toe en verwarm mee.
  4. Pak 1 voor 1 de wraps in je hand en schep er flink wat van het linzenmengsel in. Vouw de wrap dicht en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  5. Pureer het laatste beetje van de gezeefde tomaten en giet deze over de wraps in de ovenschaal.
  6. Top af met olijven en zet de ovenschaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Maak ondertussen de guacemole door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen. Laat draaien tot je een mooie gladde guacemole hebt.
  8. Haal de enchiladas uit de oven en serveer met de guacemole en wat extra verse koriander on top. Eet smakelijk!

Tip: als je een grotere oven hebt dan wij hebben, dan kun je eventueel twee ovenschalen met vegan enchiladas tegelijkertijd bereiden. Ideaal als je (veel) gasten krijgt die blijven eten!

Bron: Earth Matters


Je kunt ook interesse hebben in:

17 slimme manieren om gezond te eten met weinig geld

Zelf maken – de bekendste kruidenmengsels op een rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam Blokkade door WP-SpamShield

Translate »