Stroganoff van paddenstoelen met pasta en erwten

(Leukegeit | Billy) Deze vegetarische stroganoff zit boordevol paddenstoelen en laat zien dat je echt geen vlees nodig hebt om een lekkere stroganoff te eten. Het recept is budgetvriendelijk en is gemaakt met rode wijn, de nodige specerijen en kruiden en is perfect voor een winterse dag.

наслаждаться едой

Oftewel, eet smakelijk. De naam Stroganoff komt zoals je waarschijnlijk al doet vermoeden uit Rusland. Traditioneel wordt stroganoff geserveerd met rood vlees. Niet deze vegetarische variant natuurlijk. Aan deze stroganoff komt geen vlees te pas en dat is maar goed ook. Des te meer paddenstoelen kun je eten.

Ingrediënten voor deze vegetarische stroganoff:

Hoeveel personen: 3 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten

  • 2 eetlepels maizena
  • 400 ml groentebouillon, goed af laten koelen
  • scheutje olijfolie
  • 250 gram witte champignons
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 flinke uien, klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram erwten
  • 225 gram pasta
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 ml rode wijn
  • 5 flinke eetlepels nutritional yeast (edelgist)
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 theelepels mosterd

Bereidingswijze:

  1. Los de maizena op in de afgekoelde bouillon en zet dit opzij om later te gebruiken.
  2. Zet een wokpan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de knoflook samen met de champignons en tijm in de wokpan. Bak dit op hoog vuur totdat de champignons wat bruinig worden. Dit duurt al met al 10 minuten.
  3. Bak ondertussen de pasta gaar volgens de instructie op de verpakking.
  4. Tijd om jezelf een glas wijn in te schenken én om 200 ml toe te voegen bij de champignons. Roer de wijn door de champignons en voeg het zout en paprikapoeder toe. Zet het vuur hoog en laat de wijn circa 5-7 minuten inkoken.
  5. Voeg het mengsel van maizena en bouillon toe, roer het goed door elkaar en laat de saus indikken voor 5-10 minuten op middelhoog vuur.
  6. Schep 2 theelepels mosterd, amandelmelk en de nutritional yeast toe en zet het vuur laag.
  7. Voeg de erwten toe en laat de stroganoff nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Verdeel de pasta en de vegetarische stroganoff over de borden – tijd om te proosten op het mooie leven. 

 

paddenstoelenstroganoff

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Havermoutcake met kokos & walnoten

7 simpele manieren om minder vlees te eten

Translate »