Vegan quinoa salade
(Leukegeit | Billy) Deze vegan quinoa salade gevuld met onder andere granaatappelpitjes, stukjes avocado en lente ui is een heerlijke salade geworden. De makkelijke salade bevat de nodige groente, eiwitten én vitamine C en is heerlijk als avondmaaltijd of als lunch.
Makkelijk salade die in je geheugen gegrift staat
In een eerder recept liet ik al doorschemeren dat ik fan ben van de combinatie van quinoa, granaatappelpitjes en avocado. Dat is in dit recept niet anders. Deze salade bevat dezelfde gouden combinatie – plus een hoop extra’s. Voor deze quinoa salade was mijn uitgangspunt helder:
- de salade moest makkelijk én snel te maken zijn
- de ingrediënten zijn gewoon te verkrijgen in iedere reguliere supermarkt
- ik wilde een vegan salade maken – dus zonder blokjes kaas of stukjes ei of iets dergelijks
- en het belangrijkste van alles: het moest een verdomd lekkere salade worden. Zo’n salade die in je geheugen gegrift staat als je even niet weet wat je wilt eten die dag.
Dat is volgens mij allemaal goed gelukt. Deze vegan quinoa salade gaat hier veel vaker op het menu staan. Lang hoeft het allemaal niet te duren, binnen 20 minuten is de salade gemaakt. 🥗
Wat heb je nodig voor deze salade?
Voor deze salade heb ik rode quinoa gebruikt (ik had nog een zak liggen). Rode quinoa kent een wat meer zoete, nootachtige smaak. Kun je geen rode quinoa vinden? No worries – je kunt iedere soort quinoa gebruiken die je maar wilt.
Aantal personen: 4 flinke porties – voldoende als avondmaaltijd
Maken van de dressing: 5 minuten
Snijden van de groenten: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
- 250 gram ongekookte quinoa
- grof gehakte verse peterselie – zo’n 25 gram (oftewel een flink bosje)
- 1 rode ui – fijngesneden
- 3 lente ui – in dunne ringen
- 60 gram pecannoten – grof gehakt
- pitjes van een granaatappel
- 2 avocado’s – in dunne schijfjes
- sap en rasp van een limoen
- sap en rasp van een sinaasappel
- 60 ml olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- flinke snuf peper, kaneel & koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
- Meng de gekookte quinoa samen met de gehakte peterselie, rode ui, lente ui, pecannoten én de granaatappelpitjes in een grote kom door elkaar.
- Maak de dressing door de olijfolie samen met de specerijen en het rasp en sap van de limoen en sinaasappel door elkaar te roeren.
- Verdeel de dressing over de salade en meng het goed door elkaar. Serveer de quinoa salade met schijfjes avocado.
En de gezonde salade is klaar. De salade zit boordevol groenten en eiwitten om weer vol energie verder te gaan met je dag.
Ga jij deze salade met vegan quinoa salade ook maken?
Bron: Leukegeit
Je kunt ook interesse hebben in:
De 20 gezondste fruitsoorten op aarde
Is gezond eten duurder dan ongezond eten?