Vrouwen gebruiken ‘vagina verstrakkende stokken’ en dat is gevaarlijk

(Welinglichte Kringen | Désirée du Roy) Ze blijken razend populair op websites als Etsy en Amazon, de zogenoemde ‘vagina verstrakkende stokken’. Ze beloven vrouwen een strakke en schone vagina, maar een gynaecologe waarschuwt dat deze stokken gevaarlijk kunnen zijn.

De Japanse uitvinding lijkt wat op een sigaar en is gemaakt van kruiden, gemalen planten en nog een aantal andere vreemde ingrediënten. Vrouwen zouden de stok een half uur voor de seks moeten inbrengen om hun vagina binnen twee minuten strakker te maken. Ook onttrekt de stok alle natuurlijke afscheiding, zodat de vagina schoner wordt, aldus de fabrikant.

Maar dit alles is niet zonder gevaar, waarschuwt gynaecologe Jen Gunter. “Ten eerste is een vagina perfect in staat om zichzelf schoon te houden en is afscheiding nodig voor dat schoonmaakproces. Daarnaast drogen de stokken de vagina enorm uit, waardoor het allemaal misschien heel even strakker zal ogen, maar gezond is dat niet. Het hoort daar onder nat te zijn, onder andere zodat de penetratie aangenaam verloopt,” schrijft Gunter.

Bron: Welingelichte Kringen

Translate »