Deze reusachtige piramide zit verborgen in een berg

(Nine For News) De Grote Piramide van Gizeh valt in het niet bij de piramide van Cholula in Mexico. Toch zagen de Spaanse indringers hem over het hoofd.

Toen Hernan Cortes en zijn Spaanse leger bijna 500 jaar geleden Cholula binnenmarcheerden, werden ze begroet door een vreedzaam volk dat piramides bouwde in plaats van grote opslagplaatsen vol wapens. Binnen een dag werd 10 procent van de lokale bevolking uitgemoord en de piramides werden in brand gestoken.

Volgens een legende werd één piramide verborgen. Het bouwwerk werd honderden jaren aangezien voor een berg, tot de lokale bevolking in 1910 begon met de bouw van een psychiatrisch ziekenhuis. Toen stuitte men op het grootste bouwwerk ooit gemaakt.

 

Matroesjka’s

Tlachihualtepetl, oftewel de Grote Piramide van Cholula, is 66 meter hoog en 450 meter breed. De Grote Piramide van Gizeh valt bij dit kolossale bouwwerk in het niet, zo bericht de BBC.

De Spanjaarden bleven in Cholula en stampten overal kerken uit de grond. Toen ze de Iglesia de Nuestra Señora de los Remediosa wilden bouwen op wat zij zagen als een grote heuvel, plaatsten ze in werkelijkheid een religieus monument bovenop een piramide.

 

3351032895_ecfec79edb_o

De Grote Piramide van Cholula is niet zomaar een piramide. Het zijn in totaal zes piramides die als een soort matroesjka’s in elkaar passen. Gedacht wordt dat de oorspronkelijke piramide rond 300 voor Christus werd gebouwd en dat latere beschavingen de overige vijf piramides hebben gebouwd.

Reus

Vanwege de kerk, die aangeduid is als koloniaal monument, is het niet mogelijk om de piramide in zijn geheel te onderzoeken en te herstellen. In de piramide hebben archeologen inmiddels zo’n acht kilometer aan tunnels uitgegraven.

Ondanks de enorme omvang van de piramide is er maar heel weinig over bekend. Volgens een mythe is de piramide gebouwd door een reus. De Azteken stelden dat de bouw te danken was aan Xelhua, één van de zeven reuzen in de Azteekse mythologie.

Bijna 500 jaar na de koloniale overheersing heeft Cholula te maken met een nieuwe invasie: toeristen.

Bron: Nine For News


Je kunt ook interesse hebben in:

Wetenschappers ontdekken mysterieuze ‘kamers’ in grote piramide van Gizeh

Translate »