Keltisch concert – Slán | zo 29 mei

(Op Hodenpijl) Op zondag 29 mei speelt Slán folkmuziek in onze voormalige kerk. Slán speelt Ierse, Schotse en Bretonse folkmuziek met eigen nummers.


Slán

“Slán” (spreek uit: slawn) is het Iers-Keltische woord voor “Tot Ziens” of op z’n Brabants “Houdoe” en wordt vaak als groet onderaan een brief gebruikt. De band Slán is opgericht in 2004. Ze spelen Ierse, Engelse, Schotse en Bretonse folkmuziek. Daarbij zorgen ze voor een evenwicht tussen de zangnummers en de instrumentale nummers. Naast het spelen van eigen liedjes laten ze in ieder “bestaand” nummer onze eigen inbreng doorklinken.

Slán heeft de afgelopen jaren op diverse festivals gespeeld zoals het Celtic Festival in Vlaardingen, het “Ireland at the Sea” festival in Scheveningen en het Keltisch Festival in Hank. Verder verzorgde Slán optredens in Folkclub “De Lantaern” te Zevenaar, Folkclub Twente en Folkclub Brielle. Eind 2007 brachten zij hun eerste CD “South West” uitgebracht .
Het nummer “Will ye go to Flanders?” behaalde zelfs een eervolle derde plaats in de “Celtic Top 5” van de Irish and Celtic Music Podcast van Marc Gunn die wereldwijd zo’n 30-40.000 downloads per aflevering heeft. In Juli 2011 verscheen de nieuwe CD” Footprints”.

 

Muzikanten

Gabriele Kohl – zang, gitaar, fluit
Piet Kikkert – basgitaar
Ronald Collenteur –  high/ low whistles, doedelzakken en percussie
Wouter van der Schoor- gitaar, mandoline, bouzouki, en banjo

 

organisator: Op Hodenpijl

Datum: zo 29 mei

Tijdstip: 15.00 uur

Locatie: de kerk

Kosten: € 15,-

website: Slan

 

Bron: Op Hodenpijl

Translate »