Loflied aan het vrouwelijke

(Global Heart | Esther Haasnoot) Wat zou er gebeuren wanneer je je behoedzaamheid laat varen en helemaal jezelf mag zijn? Volgens Isabel Allende ben je dan pas werkelijk vrij. Het Freya festival is de plek waar vrouwen de vrijheid hebben om het vrouw-zijn in alle facetten te vieren, te delen en te eren.

In vroegere tijden waren de mensen meer afhankelijk van de aarde en elkaar. Er waren samenlevingen waarin de vrouwelijke energie veel meer tot uitdrukking kwam. Een leven in harmonie met elkaar en de natuur was daardoor een meer vanzelfsprekend gegeven. Vrouwen kwamen bij elkaar om te lachen, huilen, genezen, delen, steunen, versterken, dansen, of te mediteren. En om hun vrouw-zijn te vieren.

In de loop van de geschiedenis is de mystieke eenheid van de vrouwelijke en het mannelijke vergeten geraakt. Door verering van het mannelijke (ratio oftewel ego) worden onze innerlijke vrouwelijke waarden zoals liefde, verbinding en intuïtie – en onze innerlijke autoriteit- overheerst en onderdrukt. In deze tijd waarin alles in beweging lijkt te zijn, is een enorme behoefte aan herstel in waarden. Dit gaat hand in hand met de roep om liefde, bewust-zijn, vrede, harmonie, compassie, saamhorigheid en de zorg voor de natuur en elkaar.

In een gezonde samenleving draait alles om balans. Wij hebben afwisselend de mannelijke- en vrouwelijke kwaliteiten nodig om evenwichtig door het leven te gaan. Omdat de buitenwereld een weerspiegeling is van onze innerlijke wereld, begint de transformatie in het herstel van de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke aspecten in onszelf.

 

Op het Freya festival krijgt het vrouwelijk aspect weer de aandacht die het verdient.

In iedere vrouw leeft een innerlijke kracht, die vaak door opvoeding, conditionering en maatschappelijke druk is onderdrukt, vergeten of onaangeraakt. Op het Freya festival eren en waarderen wij deze innerlijke en vrouwelijke kracht in ons en in elkaar.

Er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en nieuwe ontmoetingen. Je kunt genieten van een gevarieerd programma met dans, stemexpressie, zang, sjamanistische rituelen, familie opstellingen, Yoga en meditatie. Op het verwenveld met uitzicht op het water kun je heerlijk gemasseerd worden, een tarotlezing krijgen en nog veel meer. En op het marktpleintje struin je rond voor een mooie jurk, een sieraad, heilzame steen en kun je genieten van een lekker kopje koffie met walnotentaart.

Beleef een betoverend weekend waarin vrouwen met elkaar, verbinden, delen, genieten en mogen ervaren.

Ben jij erbij?

Wanneer: Vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni

Waar: camping en het natuurterrein de Vledders In Schipborg

Kosten: 209,- voor een heel weekend

Opgave: freyafestival.nl

 

Translate »