Het mysterie van de tweede Sfinx ontrafeld. Gaat dit boek de geschiedenis herschrijven?

(Nine For News) In een nieuw boek wordt geclaimd dat er een tweede Sfinx begraven ligt in Gizeh. Het boek zou weleens de geschiedenis kunnen herschrijven.

De vooraanstaande historici Gerry Cannon en Malcolm Hutton baseren zich op een theorie dat de Sfinx van Gizeh een tegenhanger had, meldt Egypt Today.

Sfinxen staan op oude afbeeldingen namelijk altijd in paren. Ze stonden voor de dualiteit, met name voor het mannelijke en het vrouwelijke.

 

Vreemd

Ze stonden symbool voor de overgang van de zon naar de maan. De oude Egyptenaren geloofden dat de zon door de aarde reisde en vervolgens tevoorschijn kwam als de maan, aan beide zijden bewaakt door een sfinx.

Dit maakt de Sfinx van Gizeh zo vreemd, omdat hij alleen is. De twee historici denken te weten waar de tweede Sfinx begraven ligt.

Ze vermoeden dat de vrouwelijke tegenhanger begraven ligt onder een heuvel bij één van de Piramiden van Gizeh.

 

Bewijs

Egyptoloog Bassam El Shammaa gelooft ook in deze theorie. Hij heeft het bouwwerk meer dan 10 jaar bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat een tweede Sfinx heeft bestaan, maar in de loop der jaren is vernietigd.

Hij wees er tegenover Daily News Egypt op dat de droomstele van koning Thoetmosis IV twee sfinxen toont, wat volgens hem bewijs is voor de theorie.

 

Ouder

Cannon en Hutton stellen ook dat de sfinxen veel ouder zijn dan wordt gedacht en dateren uit een tijd waarin het oude Egypte een tropisch klimaat kende, kort na de IJstijd.

Dit zou betekenen dat de Egyptische piramiden en sfinxen tenminste 12.500 jaar oud zijn.

Bron: Nine For News


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Deze ‘ruimtearcheoloog’ ontdekte met Google Earth al 17 piramides en een verloren stad die 3000 jaar begraven lag

Wonderbaarlijke fossielen gevonden: komt mens oorspronkelijk uit Europa?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »