Rita Pierson: elk kind heeft een kampioen nodig

(Global Heart | Esther Haasnoot) Rita Pierson, een lerares met meer dan 40 jaar ervaring, vertelt over de waarde en het belang van menselijke connectie (relaties) in de opvoeding van een kind. Een bezielende oproep aan docenten om te geloven in hun leerlingen, en verbindingen met hen aan te gaan op een menselijk, persoonlijk niveau.

Rita hoorde ooit een collega zeggen: “Ik word niet betaald om de kinderen aardig te vinden.” Haar reactie: “Kinderen leren niet van mensen die ze niet aardig vinden.”

Lesgeven en leren zou leuk moeten zijn. Hoe krachtig zou onze wereld zijn als we kinderen hadden die niet bang waren risico’s te nemen, die niet bang waren om na te denken, en die een kampioen hadden? Elk kind verdient een kampioen, een volwassene die het nooit opgeeft, die de kracht van verbinding begrijpt, en erop staat dat ze het beste worden dat ze kunnen zijn.

Rita F. Pierson, een professionele opvoeder sinds 1972, gaf les op basisschool, junior high en speciaal onderwijs. Ze was een counsellor, coördinator en een assistent-directeur. In elk van deze rollen bracht ze een speciale energie mee in de rol – een verlangen om haar studenten te leren kennen, ze te laten zien hoe belangrijk ze zijn en hen te ondersteunen in hun groei, zelfs als het bescheiden was.

Translate »