Gratitude: Een film van Louie Schwartzberg

(Global Heart | Esther Haasnoot) Gratitude: De schoonheid van de natuur kan gemakkelijk worden gemist – maar niet door de lens van Louie Schwartzberg. Zijn prachtige time-lapse fotografie, vergezeld met krachtige woorden van Benedictijner monnik Broeder David Steindl-Rast, dient als een meditatie over dankbaar zijn voor elke dag.

“Gratitude” –  Een film die verbindt en inspireert

“Gratitude” is een les van een klein meisje en een benedictijner monnik om elke dag als een geschenk te zien.

“Het begint met de woorden van een jong meisje met een stralend gezicht dat ons – met de onpeilbare helderheid van een volkomen onschuldige – toespreekt over de eindeloze mogelijkheden van het leven. Een dag breekt aan, die gouden licht werpt over stenen bergkammen en wolkenkrabbers en de gestalte van een oudere man. Hij zou onze vader kunnen zijn, onze grootvader. Hij begint na te denken over de ontelbare mogelijkheden tot vreugde die ons elke dag van ons leven omringen, maar die meestal onopgemerkt blijven, onopgewaardeerd. Er is iets bijzonders in zijn inzichten, iets bijzonders zelfs in het timbre van zijn stem. Terwijl hij spreekt, zweven er prachtige beelden over het scherm die zijn gedachten verlichten en verlevendigen. Het valt ons op dat hier iets anders aan de hand is, dat dit een nieuwe filmervaring is”. -Anoniem

Een reis naar het mysterie, de wetenschap en de “smaken” van dankbaarheid en hoe die tot uiting kan komen in ons dagelijks leven.

Elke dag in ons leven is een kostbaar geschenk

Deze inspirerende korte film van filmmaker Louie Schwartzberg herinnert ons eraan waarom elke dag in ons leven een kostbaar geschenk is, en dat het ervaren van de wereld door dankbaarheid ons hart kan openen. Cinematografie door Louie Schwartzberg, muziek door Gary Malkin, geschreven en verteld door broeder David Steindl-Rast. Louie Schwartzberg is een bekroonde producent, regisseur en cinematograaf wiens opmerkelijke carrière meer dan drie decennia omspant en adembenemende beelden levert voor speelfilms, televisieprogramma’s, documentaires en commercials. Als de enige filmmaker ter wereld die al meer dan vier decennia lang 24/7 ononderbroken time-lapse opnames maakt, is Schwartzberg een visueel kunstenaar die grenzen doorbreekt, contact maakt met het publiek, en verhalen vertelt die het leven vieren, mysteries en wijsheid van de natuur, mensen en plaatsen onthullen.

TEDx-talk met Louie Schwartzberg over dankbaarheid

Terwijl hij ongelooflijke close-up video’s maakte van bloemen die opengaan en van de steeds veranderende natuur, begon hij te merken dat hij de wereld anders bekeek. De TEDx-talk van de befaamde filmmaker Louie Schwartzberg over dankbaarheid was een virale sensatie en bereikte tientallen miljoenen kijkers die hun eigen verhalen deelden en erop reageerden. Het resultaat was een gelukkiger, gezonder en productiever leven. Ieder van ons kan eenvoudige aanknopingspunten vinden om elke dag dankbaarheid te beoefenen.

Bronnen:  Awaken, TEDx


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Human (2015) full film

DOWN to EARTH | Complete film met NL ondertitels

Translate »