Nederlandse tattooshop versiert de klompen van medisch personeel

(Bright Vibes | Jan Tonnis)  Aangezien tatoeëren een “contactberoep” is, zijn alle tattooshops tot en met 28 april dicht. Dus…geen klanten.      

Het volgende plan werd toen uitgerold.

Geen klanten tatoeëren, maar klompen schilderen. De tatoeëerders van Tattoo Bob op Rotterdam-Katendrecht hebben zich tijdelijk toegelegd op het verfraaien van schoeisel voor artsen en verpleegkundigen op de ic.

Deze unieke klompen zien er niet alleen goed uit…….ze bieden meer voordelen. Vanwege de pandemie dragen de meeste medewerkers identieke pakken en gezichtsbedekking en dit maakt het moeilijk voor hen en voor hun patiënten om elkaar te herkennen.

Het idee

Internist Rozemarijn van Bruchem-Visser speelde al een tijdje met het idee ‘iets’ te doen met haar ‘werkklompen’. Ze zag ooit een tv-programma waarin tatoeëerders hun tatoeage eerst uittekenden op vloeipapier voordat ze met naald en inkt aan de slag gingen. Misschien maar eens een keer langs een tatoeagesalon, dacht Van Bruchem-Visser toen.

Het idee kwam in een stroomversnelling door de coronacrisis: de artsen en verpleegkundigen op de ic moeten hun schoeisel achterlaten in het ziekenhuis om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, voor velen een reden een nieuw paar klompen aan te schaffen. Van Bruchem-Visser schreef een berichtje aan Tattoo Bob (‘de enige tattooshop die ik ken’) en die reageerde meteen enthousiast.

Elke klomp is uniek en gepersonaliseerd

Elk paar klompen is gepersonaliseerd met een prachtig ontwerp en bovendien staan op de klompen motiverende woorden om hen een hart onder de riem te steken.

  • Vraag en aanbod extra zorgpersoneel coronacrisis versneld samenbrengen Op deze site bundelen we initiatieven voor extra zorgpersoneel in de coronacrisis. Regionale contactpunten van werkgeversorganisaties koppelen beschikbare medewerkers aan zorgorganisaties die daar behoefte aan hebben.
  • Hulp in coronatijden Sinds de afgekondigde maatregelen is er een groot aantal hartverwarmende acties op gang gekomen, van het aanbieden om boodschappen te doen, telefooninitiatieven om ouderen uit hun isolement te halen, restaurants die gratis maaltijden aanbieden tot wijken die hun minderbedeelde bewoners een handje helpen. We hebben er een paar op een rijtje gezet!

Bron: Bright Vibes


Je kunt ook interesse hebben in:

Angst kan zich sneller verspreiden dan het Coronavirus

Compassie: 5 redenen om er nu mee te starten

Translate »