6 natuurlijke en milieuvriendelijke schoonheidsmerken

(Global Heart | Esther Haasnoot) 6 natuurlijke en milieuvriendelijke schoonheidsmerken waar je gezicht dol op zal zijn. 

Biologische make-up merken 

Aangezien onze huid het grootste orgaan van ons lichaam is, zou het spul dat we op ons gezicht, lippen en ogen smeren dan niet gemaakt moeten zijn van de zuiverste en de natuurlijkste ingrediënten?

We hebben al vroeg geleerd dat niet elk natuurlijk ingrediënt goed is voor de huid, en dat niet elke synthetische stof slecht is. Pure schoonheid is waar die twee samenkomen – met bewuste, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en zonder compromissen. De beste make-up merken combineren natuurlijke, effectieve ingrediënten met voedende vitaminen en oliën in huidverzorging. Helaas gebeurd dat niet zo vaak.

We hebben een aantal van de meest innovatieve, door ondernemers gedreven beautymerken voor je verzameld. Zodat je de volgende keer make-up kunt gebruiken zonder schadelijke chemicaliën.

Natuurlijke en milieuvriendelijke schoonheidsmerken

1 Juice Beauty

Dit in Californië geboren merk heeft een aantal grote beroemdheden fans: Gwyneth Paltrow, Alicia Silverstone, en Kate Hudson, om er maar een paar te noemen. Paltrow koos Juice Beauty in 2016 om de eerste huismerkproducten van Goop te maken, waaronder een organische huidverzorgingslijn en make-up gemaakt met fyto-pigmenten. Het merk doet zijn naam meer dan eer aan – de producten gebruiken botanisch sap dat rijk is aan voedingsstoffen in plaats van chemische vulstoffen, en veel van de ingrediënten zouden niet misstaan in je eigen keuken (denk aan aloë vera, druivensap en appelsap).

2 Inika

Van Down Under komt Inika, een 100% veganistische en gecertificeerde biologische schoonheidslijn. De naam komt van het Sanskriet woord voor “kleine aarde,” en het bedrijf neemt dit echt ter harte. Inika wordt beschouwd als een pionier in de biologische schoonheidswereld en heeft meer dan 35 internationale prijzen gewonnen voor productinnovatie, en was naar verluidt de eerste veganistische lippenstift op de markt. Beschouw hen als een van de OG’s van de natuurlijke schoonheidsbeweging.

3 Tata Harper

Net als veel van de vorige ondernemers, creëerde Harper haar merk na frustratie over mainstream schoonheidsproducten en de giftige ingrediënten. In tegenstelling tot andere groene merken die zich richten op eenvoud, is Harper een enthousiast voorstander van technologie. Haar Elixir Vitae Serum maakt gebruik van neuropeptidetechnologie om rimpels te ontspannen, terwijl haar website je aanmoedigt om te zoeken naar het “High Performing Ingredients icoontje op je doosje om te zien hoeveel bioactieve botanische ingrediënten er werken om je huid mooi te maken.”

4 Green People

In 1994 had de dochter van oprichtster Charlotte Vøhtz last van huidallergieën en eczeem. Nu, twintig jaar later, is Green People een van de grootste eco schoonheidsmerken in het Verenigd Koninkrijk, met producten die tot 99% actieve natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten. Hun assortiment omvat ook huidverzorging voor mannen en biologische baby shampoo.

5 ILIA

Geboren in Vancouver en opgegroeid in een landelijke omgeving aan de oceaan net buiten de stad, heeft Sasha de oprichtster van ILIA altijd dicht bij de natuur gestaan. Haar jongere broer en nu zakenpartner, Zac, leed als jong kind aan acute astma en allergieën. Haar moeder, een echte pionier in gezondheid en welzijn in die tijd, zocht naar homeopathische remedies om haar zoon te helpen genezen. Zo richtte ze samen met een aantal gezinnen in de buurt een biologische voedselcoöperatie op, omdat er nog geen biologische voeding in de kruidenierswinkels te vinden was. Met vallen en opstaan werd Zac voornamelijk door zijn dieet genezen en hij ging meedoen aan de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Dit was een geweldige prestatie, vooral nadat de artsen hadden voorspeld dat hij nooit zou kunnen sporten.

Nadat Sasha voor een korte sabbatical naar Vancouver was verhuisd, moedigde haar moeder haar aan om de ingrediëntenlijst van haar favoriete lippenbalsem te lezen. Sasha was geschokt toen ze ontdekte dat veel van de ingrediënten niet veilig waren, en dat terwijl ze die balsem dagelijks gebruikte. De uitdaging werd aangegaan: haar favoriete lippenbalsem opnieuw maken, zodat hij veilig, effectief en natuurlijk zou zijn. En zo begint het verhaal van ILIA.

6 Au Naturale

Au Naturale is sinds 2011 een leider in de clean beauty revolutie. Au Naturale is opgericht door een nucleair analiste die op zoek was naar cosmetica die veilig en voedend voor haar huid zou zijn. De producten van Au Naturale zijn veganistisch, glutenvrij, niet giftig en vrij van parabenen; deze cosmetica is bewust gemaakt om niet irriterend te zijn. Wij zijn dol op de ontelbare kleuren lippenstift en de talloze tinten foundation.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Zijn kruiden- en biologische haarbehandelingen de toekomst?

8 manieren om avocado-olie te gebruiken in je huidverzorgingsroutine

Translate »