Zijn kruiden- en biologische haarbehandelingen de toekomst?

(Global Heart | Esther Haasnoot) In een nog steeds overwegend niet-veganistische wereld, kan het moeilijk zijn om een ​​kapsalon te vinden die plantaardige en organische haarbehandelingen en producten bieden, die milieuvriendelijk en ook niet op dieren getest zijn. Want vele producten die bestaan zijn ​​vol met synthetische chemicaliën die ons haar op de lange termijn beschadigen.

Opkomst van ethisch consumentisme

De tijden veranderen, steeds meer mensen willen hun schoonheidsroutine afstemmen op de rest van hun levensstijl. De opkomst van ethisch consumentisme veroorzaakt een massale overgang naar eerlijke producten. Want steeds meer mensen kiezen voor producten die aansluiten bij hun persoonlijke waarden. De markt voor veganistische schoonheidsproducten is booming vanwege de immer groeiende consument aversie tegen dierlijke producten, zowel om ecologische als ethische redenen.

De meeste schoonheidsproducten kunnen dierlijke producten bevatten zoals:

Ambergris – gebruikt als fixeermiddel in parfums, dit product komt uit walvisdarmen

Lanlin – een vettige uitscheiding van schapen gevonden in lippenstiften

Squaleen – gewonnen uit de lever van haaien, dit wordt toegevoegd aan oogmake-up

Oestrogeen – ontleend aan de urine van zwangere paarden, dit wordt gebruikt in parfums en verouderende crèmes.

Creëren van schoonheid door de natuur

In de afgelopen jaren hebben velen van ons gezocht naar meer natuurlijke of organische opties, en als het gaat om schoonheid, zijn de mogelijkheden om over te schakelen naar schone schoonheid of biologische producten enorm. Maar terwijl je thuis misschien al biologische producten gebruikt, heb je vaak minder controle over salonbehandelingen zoals haarkleur.

Gelukkig zijn er salons die gespecialiseerd zijn in organische kleuren, en er zijn talloze redenen waarom je de overstap wilt maken. Gennaro was niet langer blij met de onontkoombare schade aan haar tijdens het chemische kleurproces, evenals de effecten van op de planeet. Dus besloot hij  om zijn eigen 100 procent natuurlijke, plantaardige alternatief te pionieren dat resulteert in moeiteloos luxueus, gezond haar en ook beter is voor Moeder Aarde.

Haarbehandelingen – De natuurlijke manier

Bij GA Salons in Notting Hill en Wimbledon in Londen leidt stylist Gennaro Dell’Aquila de leiding met zijn op maat gemaakte natuurlijke melanges, waaronder ingrediënten zoals henna, rabarber, kamille, cassia, fenegriek en roos. Elke kleur is, na overleg, speciaal gemaakt voor de behoeften van de klant.

De kleur wordt aangebracht op schoon haar. Omdat alleen water en geen peroxide in de kleurmixen zit, is de opgebouwde talg niet nodig om de hoofdhuid te beschermen. De verwerkingstijd kan variëren van 10 tot 60 minuten, omdat ze veel seizoensplanten gebruiken, die afhankelijk van het seizoen minder of intenser pigment bevatten. Kruidenkleuring heeft ook het voordeel dat ze veiliger zijn voor degenen die het risico lopen met traditionele chemische kleurformules.

 “We raden de kruidenkleuring aan voor zwangere vrouwen, maar ook voor mensen die een therapie ondergaan – zoals chemotherapie… Het is ook een opluchting voor mensen die allergisch zijn voor chemische kleur of irriterende reacties,” –  Gennaro

De producten zijn 100% natuurlijk afgeleid

Geen chemicaliën,

Geen parabenen,

Geen kankerverwekkende stoffen,

Geen synthetische geuren,

Geen nanodeeltjes,

Geen dierproeven

De gezondste manier om haar te behandelen en te kleuren is zonder chemicaliën. De 20 kenmerkende melanges worden gemaakt met alleen 100% natuurlijke en organische kruiden, wortels en bloemen. En elke kruiden kleurenmix wordt op maat gemaakt voor de klant. Ideaal voor iemand die  zwanger is, een huidallergie / gevoelige huid heeft of een behandeling zoals chemotherapie ondergaat. 

Elk mengsel heeft een andere intensiteit, consistentie en geur, en elk van hen heeft ook een ander lot – sommige om grijs haar te bedekken, sommige om te helpen met droog en dof haar, sommige om tonen te benadrukken, en weer andere dringen door in de hoofdhuid om de talg te reguleren – het kan allemaal worden geregeld. 

Een reis naar het herontdekken van natuurlijke schoonheid

Het organische kleursysteem van GA wordt voortdurend ontwikkeld – hun 20 kenmerkende melanges zijn 100% natuurlijk en organisch en bevatten mengsels van meer dan 90 verschillende planten, bloemen, wortels en kruiden. Ingrediënten zijn henna, walnoot, kamille, kurkuma, hibiscus, rabarber en indigo, om er maar een paar te noemen.

Het team begeleidt mensen op de weg van het overschakelen van onnatuurlijke producten naar producten, die alleen van planten en bloemen afgeleide pigmenten gebruiken.

 Bron: Global Heart 


Je kunt ook interesse hebben in:

Je haar op natuurlijke wijze kleuren

Hoe rijst water te gebruiken voor prachtige huid en haren

Translate »