Bijbel was oorspronkelijk voorstander van homo-seks

(Welingelichte kringen | Gerard Driehuis) In de originele versie van de seksuele voorschriften van de Bijbel – in het boek Leviticus – werd seks tussen mensen van hetzelfde geslacht niet verboden. Dat zegt Harvard-bijbelwetenschapper Dr. Dershowitz in de New York Times.  Leviticus beschrijft wat wel en niet mag, onder andere op het gebied van seks. En in de huidige versie van de Bijbel is duidelijk: homo seks mag niet.

“Gij zult geen gemeenschap hebben met een die van het mannelijk geslacht is, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw: een gruwel is het.” (Lev. 18:22)

“Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, – beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen” (Lev. 20:13)

Dershowitz laat in zijn New York-Times stuk zien dat de wijze van formuleren van het homoseks-verbod afwijkt van de rest van de tekst, terwijl elders nog resten van goedkeuring van homoseks zijn blijven staan. Het duidt er volgens hem op dat lang na het voltooien van de oorspronkelijke tekst van het Bijbelboek het verbod op seks tussen homo’s is toegevoegd. Dershowitz weet niet precies wanneer. Hij weet wel dat de tekstaanpassing grote gevolgen heeft gehad.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Hoe je ouders je partnerkeuze beïnvloeden

I’ve lived as a man and a woman – here’s what I’ve learned

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »