Hoe je ouders je partnerkeuze beïnvloeden

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Natuurlijk hebben je ouders vroeger niet bepaald met wie je een relatie moest beginnen, maar onbewust hebben ze wel een rol gespeeld in je partnerkeuze. Je man lijkt waarschijnlijk meer op je vader dan je denkt.

Welke rol je ouders spelen in je partnerkeuze

Tenminste als we een Tsjechisch onderzoek onder bijna duizend mensen moeten geloven. Hen werd gevraagd om silhouetten te bekijken van naakte mannen met een verschillende lichaamsbouw. Ze moesten het type kiezen dat het meest overeenkomt met hun partner, hun droomman en hun vader in zijn jonge jaren.

Vooral bij de vrouwen leken de gekozen silhouetten van hun droompartner en hun vader opvallend vaak op elkaar. Hadden ze een dikkere vader, dan was ook hun droomman vaak wat meer gezet. En hoe nauwer de band, hoe groter de overeenkomst. Bij homoseksuele mannen was er alleen een voorkeur voor een slanke partner als hun vader ook mager was.

Maar er zijn de afgelopen jaren veel meer studies verschenen, die aantonen dat je ouders invloed hebben op je partnerkeuze. Zo blijken mensen met oudere ouders zich vaker aangetrokken te voelen tot oudere partners. Ook zijn er overeenkomsten tussen onze ouders en onze geliefden als het gaat om lengte, haar, oogkleur en zelfs lichaamsbeharing.

Er is mogelijk een biologische verklaring voor. We hebben waarschijnlijk de grootste kans op veel gezonde kinderen als we een relatie beginnen met een heel ver familielid. Het zou zo kunnen zijn dat als je je aangetrokken voelt tot mensen die vagelijk op je ouders lijken de kans iets groter is dat je zo’n ver familielid te pakken hebt. Maar mogelijk voelt het ook gewoon vertrouwd om met een man te zijn die iets weg heeft van je vader.

Bron: Welingelichte Kringen


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Techneut kan geen vrouw vinden en trouwt met robot die hij zelf heeft gebouwd

Een EHBO-set voor harmonie in je relatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »