Eeneiige tweeling overleeft door elkaar te knuffelen

(Health Bytes) De tweeling in de buik van Vicky Plowright had slechts vijftig procent kans om te overleven, omdat ze in dezelfde vruchtzak groeiden, maar een knuffel redde hen het leven.

Tijdens de tien weken echo kwam Vicky erachter dat ze een tweeling kreeg, die bovendien in dezelfde vruchtzak zat. Slechts nieuws, aangezien de kans dan groot is dat ze elkaar verstikken met hun navelstreng. “Ik was hysterisch en belde direct mijn man. Ik had geen idee wat er zou gaan gebeuren.”

Maar een klein wonder geschiedde. “Tot onze grote verbazing zagen we op de twaalf weken echo dat ze elkaar knuffelden en elkaars hand vasthielden,” vertelt Vicky. “Ze hielden elkaar in leven. Door hun knuffel konden de navelstrengen niet verstrikt raken.”

Nog een week later was te zien hoe de navelstreng van de ene baby zachtjes rond de andere draaide, waardoor ze nog stiller en dichter tegen elkaar aan kwamen te liggen en de kans nog kleiner werd dat het mis zou gaan.

Na 32 weken beviel Vicky van piepkleine, maar gezonde jongetjes. “Ze zijn de beste vrienden. Nog voor ze de wereld leerden kennen, kenden ze elkaar. Samen opgroeien in zo’n kleine ruimte geeft hen een speciale band voor de rest van hun leven.”

Bron: Health Bytes


Je kunt ook interesse hebben in:

Kunstmatige zoetstoffen tijdens zwangerschap gerelateerd aan overgewicht kind

10 Manieren om de mannelijke vruchtbaarheid en aantal zaadcellen te verhogen

Translate »