Hoe maak je zelf rozenwater?

(Health Bytes) De roos is momenteel zeer populair in cosmetische toepassingen. Rozenblaadjes worden tegenwoordig in tal van verzachtende balsems verwerkt: lippenbalsem, hydraterende balsem of crème voor het gezicht, hydraterende lotion voor het lichaam, zepen … Rozenblaadjes doen wonderen in bad maar ook in de vorm van rozenwater. Wat zijn nu de heilzame eigenschappen van rozenwater en hoe maak je dat zelf?

In de 19e eeuw en gedurende de eerste helft van de 20e eeuw kende rozenwater een groot succes, maar daarna raakte het in de vergeethoek. En nu is het weer helemaal in!

Het is een zeer goede tonic voor het gezicht want het heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen. Gebruik het zowel ’s morgens als ’s avonds op een make-up vrije gereinigde huid.

 

Hoe ga je te werk?

– Doe een grote handvol rozenblaadjes (liefst blaadjes met een heerlijke geur en die niet behandeld zijn) in 25 cl heet water. Gebruik bij voorkeur mineraal water of water met een laag kalkgehalte.

– Laat de rozenblaadjes 30 à 45 minuten trekken.

– Giet alles door een chinois (zeef) en giet het rozenwater in een schone flacon of fles, liefst in mat glas.

– Zet een stop op de fles en de rozenwater blijft 10 à 15 dagen houdbaar mits bewaard in de koelkast.

Dit is een ideaal geschenk en je kunt het personaliseren met een aangepaste fles. Het product is 100% natuurlijk.

Bron: Health bytes

Translate »