7 sleutels voor een goede karma

(Voor Positiviteit | Mark Verhees) Wie goed doet, goed ontmoet. Wie kaatst, kan de bal verwachten. Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Alles wat we doen, denken of zeggen, komt weer bij onszelf terug. Wil je meer geluk oogsten? Ga dan meer zaadjes voor geluk planten. Het is daarom zo heerlijk om met de 7 sleutels voor een goede karma bezig te zijn.

7 sleutels voor een goede karma

1. Wees oprecht
Eerlijk zijn naar jezelf en naar anderen. Het zorgt voor de mooiste verbinding. Oprecht zijn betekent ook je kwetsbaarheden tonen. Jezelf zijn zoals je bent.

2. Leef betekenisvol
Weet wat voor jou belangrijk is in het leven. Maak de keuzes die hier bij horen. Het zorgt voor herkenning. Mensen weten dan waar je voor staat. Ze weten wat ze aan je hebben en zullen je steunen.

3. Help anderen zomaar
Zonder verwachtingen iemand helpen opent de deuren naar je eigen hart en naar het hart van de ander. Wees pro-actief. Begin zelf positief en liefdevol. Maak het verschil.

4. Wees liefdevol en vriendelijk
Ongeacht wat er gebeurt, keer in jezelf en vind de innerlijke rust. Voel de liefde in jezelf. Hoe meer je dit doet, hoe gemakkelijker je in staat bent om liefdevol en vriendelijk naar buiten te treden.

5. Handel vanuit je pure intentie
Maak je eigen bewuste keuzes. Iedere keer weer. Ben je bewust van het gevolg van je keuze. Hoe voelt dat? Leidt jouw keuze tot liefde of tot angst? Tot positief of tot negatief?

6. Zorg voor verbeteringen
Kijk naar het grote plaatje. Waar heeft de wereld echt behoefte aan? Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien. Lever jouw eigen positieve bijdrage.

7. Sta open voor hulp
Wees dankbaar voor het mooie wat terugkomt. Geef mensen de kans om ook iets moois voor jou te betekenen. Maak duidelijk hoe ze jou kunnen helpen.

Wauw, karma is iets bijzonders. Het werkt prachtig in liefdes- en vrienschapsrelaties en zeker ook in werk! Maak zelf het verschil. Wie goed doet…

Bron: Voor Positiviteit


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Compassie: 5 redenen om er nu mee te starten

Waarom blijven wij liegen als we weten dat het niet juist is

Translate »