Kaypacha | Astrologie voor de ziel | 29 maart 2017

(Gewoon-spiritualiteit.nl | Bob Kukler en Irma Schiffers) “Saturnus conjunct het Galactische centrum, ik zei het al eerder: defragmenteren van onze harde schijf. En dat betekent, loslaten van het vertrouwde en dit is wat Philip Sedgwick zo mooi zegt. (…) De psyche kan heel vaak het vertrouwde verwarren met het goede.

We kunnen ons onbewust gewoon veilig voelen met het bekende en het vertrouwde, en dit is waarom zoveel mannen trouwen met hun ‘moeders’. En zoveel vrouwen hun ‘vaders’ trouwen. Of waarom zoveel mensen verstrikt raken in hetzelfde; ze hebben vijf scheidingen gehad en allemaal om dezelfde reden.

Dat is gewoon een soort herhalen, herhalen van het patroon. Herhaling van dit patroon, waarom? Omdat het vertrouwd is. De manier waarop er van mij werd gehouden door die ouder, of door de andere sekse, toen ik een baby was; dat is wat ik denk dat liefde is. En dat kan mishandeling geweest zijn, het kan ongepast geweest zijn, het kan prachtig geweest zijn, maar dat was mijn ervaring van liefde, dat is wat ik denk dat liefde is.

En onze psyche houdt vast aan deze dingen. En dan komt Saturnus gelijk te staan met dit Galactische centrum. En Cheiron komt eraan om vierkant te staan met dat Galactische centrum. Saturnus is de basischakra. Dat is waarmee we vasthouden aan dingen. Voor overleving, voor zekerheid. Dit is niet eens seksueel, dit gaat dieper dan dat. Dit is leven en dood. Dus wanneer Saturnus dat Galactische centrum raakt, worden we allemaal er doorheen geduwd, het basischakra is zoiets als uitgewrongen worden.”

“Saturnus is volwassenheid, dit is een enorme fase van opgroeien, van objectief zijn en zeggen: hoe zou King Arthur hiermee omgaan? Hoe zou de koningin hiermee omgaan? Ga in het koning-koningin archetype, van eerbiedwaardigheid, waardigheid, geduld, objectiviteit, verantwoordelijkheid, en echt gaan kijken naar het brede, grotere plaatje. En neem je beslissingen, geef je commentaar, geef je reacties vanuit kalmte.”

 

De mantra voor deze week:
Om voorwaarts te kunnen gaan,
moet ik een stap terug doen.
En al mijn karma opruimen
zodat ik op mijn spoor kom.

 Injoy!

Bron: Gewoon-spiritualiteit.nl, Tom Lescher

Translate »