Bewijs dat chi echt bestaat. Deze wetenschappers doen interessante ontdekkingen

(Nine For News) Ons lichaam bevat een systeem van kanalen waar energie doorheen stroomt. Deze energie beïnvloedt de gezondheid en kan kracht uitoefenen, met name door middel van meditatie.

In Polynesië werd deze kracht mana genoemd; in Egypte ka; in Japan ki, in India prana; in China chi of qi; en Joden spraken van ruach.

Onze zintuigen sturen informatie door middel van elektrische stroompjes naar het brein. Daarbij ontstaan magnetische velden. Sommige wetenschappers vermoeden dat dit chi is.

 

Krachtveld

Biochemicus dr. John Norman Hansen van de Universiteit van Maryland ontdekte bijvoorbeeld dat er een bio-energetisch veld om ons lichaam zit die een torsieslinger in beweging kan brengen.

Hij hield de slinger boven het hoofd van proefpersonen, waarna het voorwerp begon te bewegen.

De onderzoekers concludeerden dat de beweging werd veroorzaakt door een krachtveld dat wordt opgewekt door de proefpersoon onder de slinger.

“We kennen geen kracht die deze resultaten kan verklaren,” schreven ze in het Journal of Scientific Exploration.

 

Hart

“Mogelijk wordt er een conventionele verklaring voor deze verrassende resultaten gevonden, maar het kan ook zijn dat we een fenomeen hebben waargenomen dat ons dwingt nieuwe theoretische concepten te ontwikkelen,” klonk het.

Een team wetenschappers, waaronder emeritus hoogleraar dr. William Tiller van de Stanford-universiteit, kwam tot de ontdekking dat het elektromagnetisch veld van het hart coherenter wordt naarmate iemand liefdevoller en zorgzamer is.

Ze hebben dit veld gemeten door een elektrocardiogram te maken, dat de elektrische activiteit van de hartspier registreert.

Deze onderzoekers hebben aangetoond dat het elektromagnetisch veld van iemands hart de energie in het lichaam van iemand anders beïnvloedt bij aanraking.

 

Onzichtbaar

De laatste jaren is er meer onderzoek verricht naar het zogeheten primovasculair systeem. Dit is een netwerk van kanalen in het lichaam die zo klein zijn dat ze vrijwel onzichtbaar zijn.

“Zelfs met een microscoop kun je de vaten niet zien tot je ze aanraakt omdat ze doorzichtig zijn,” zei Vitaly Vodyanoy van de Auburn University in Alabama. “Bij aanraking kleuren ze geel.”

“Er zijn niet veel mensen die met het primovasculair systeem werken omdat het indruist tegen de huidige wetenschappelijke concepten,” voegde professor Vodyanoy toe.

 

Glasvezelkabels

Wetenschappers van de Seoul National University schreven hierover: “Sommige wetenschappers zeggen dat het een illusie is, terwijl anderen zeggen dat het een ‘nieuw’ anatomisch systeem is.”

“Weer anderen zijn ervan overtuigd dat deze kanalen mogelijk fungeren als een soort glasvezelkabels die continu informatie door het lichaam versturen door middel van biofotonen,” vervolgden ze.

Volgens het Institute of Noetic Sciences kan chi worden gebruikt bij de behandeling van depressie, pijn, astma, kanker en hoge bloeddruk.

Bron: Nine For News


Je kunt ook interesse hebben in:

Praten tegen je lichaam helpt om jezelf te genezen

Er is een nieuw orgaan ontdekt in het menselijk lichaam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »