Het orgasme van de man is te vaak een opluchting voor de vrouw

(Welingelichte Kringen | Désirée du Roy) Nu de discussie over de behandeling van vrouwen door mannen ineens is losgebarsten is het tijd om het ook eens te hebben over hoe seks echt is voor heel veel vrouwen, schrijft journaliste Lily Loofbourow in het Britse nieuwsmagazine The Week. Want volgens de media is het allemaal geweldig en romantisch en fijn, maar de werkelijkheid is voor heel veel vrouwen minder aangenaam. Vrouwen hebben geleerd om hun ongemak te verbijten, zegt ze, omdat hun plezier niet belangrijk is. Het systeem is van oudsher gericht op het seksuele genot van de man.

Hoe is seks nu “echt” voor veel vrouwen?

Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de vrouwen pijn heeft tijdens vaginale seks, dat 70 procent zwaar afziet bij anale penetratie maar dat een groot deel van hen die pijn verbergt.

Volgens Loofbourow is slechte seks voor mannen iets anders dan slechte seks voor vrouwen. Voor mannen betekent het een saaie of passieve partner. Voor vrouwen betekent het een situatie van pijn of een waarin ze zich emotioneel of lichamelijk ongemakkelijk voelen. Waar mannen goede seks associëren met een orgasme, zijn vrouwen al blij dat ze geen pijn hadden of stress ervoeren. Om hun partner niet ongerust te maken, faken ze er met plezier een orgasme bij: liever dat dan te zeggen dat het steekt, schuurt of tegenvalt.

Dat de samenleving niet geïnteresseerd is in dat vrouwelijk genot, illustreert Loofbourow met  cijfers. In de academische bibliotheek Pubmed vond ze  1.954 papers over erectiestoornissen. Over dyspareunie, genitale pijn tijdens het vrijen, waren er 400 ­studies. Haar conclusie: zolang men vrouwelijke pijn als onbelangrijk beschouwt, en vrouwelijk genot niet naar voren schuift als iets dat een vrouw mag najagen, is er geen sprake van seksuele vrijheid.

Bron: Welingelichte Kringen


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Seksistische mannen hebben vaker psychische problemen

10 Manieren om de mannelijke vruchtbaarheid en aantal zaadcellen te verhogen

Translate »