Studie onthult wat mannen écht vinden van slimme vrouwen. En het valt niet mee

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Slimme vrouwen, mannen zouden er toch zo langzamerhand aan gewend moeten zijn. Vrouwen zijn immers al jaren in de meerderheid aan de universiteiten en hogescholen. Maar niets is minder waar.

Wat mannen écht vinden van slimme vrouwen

Wetenschappers van de universiteit van Buffalo ontdekten dat mannen een slimme vrouw sexy vinden, maar enkel in theorie. Dat wil zeggen in een hypothetische situatie of als ze zich op afstand bevinden, bijvoorbeeld in een andere kamer, zo schrijven de onderzoekers in het Personality and Social Psychology Bulletin.

Zodra mannen direct geconfronteerd worden met een slimmere vrouw voelen ze zich niet langer aangetrokken. Opmerkelijk genoeg gold dat vooral voor mannen die van tevoren aangaven dat ze intelligentie belangrijk vinden.

De conclusies zijn gebaseerd op een onderzoek onder 650 deelnemers geleid door assistent-professor Lora Park. Ze schrijft: “Als mannen verwachtten contact te hebben met een vrouw op afstand vonden ze haar aantrekkelijker als ze slimmer was dan zij zelf waren. Maar als mannen contact hadden met een slimmere vrouw die echt vlakbij hen was dan hadden ze ineens minder romantische belangstelling voor haar.”

Park vermoedt dat mannen tijdelijk minderwaardigheidsgevoelens krijgen en “zich minder man voelen” als ze geconfronteerd worden met een vrouw die slimmer is dan zij zelf zijn. Daardoor voelen ze zich minder aangetrokken tot intelligentere vrouwen.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Altijd ontevreden – als je meer wilt voel je je steeds leger

Een EHBO-set voor harmonie in je relatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »