Wetenschap: Muntthee verbetert je lange termijn geheugen

(World Unity | Kraven) Pepermunt thee kan het lange termijn en het werkgeheugen bij gezonde volwassenen verbeteren. Dit is de conclusie van een studie van Dr Mark Moss, Robert Jones en Lucy Moss van Northumbria University, die hun onderzoek presenteerden in Nottingham tijdens de jaarlijkse conferentie van de British Psychological Society.

180 deelnemers werden willekeurig gekozen om een drankje van pepermunt thee, kamille thee of warme water te drinken. Voor ze het drankje opdronken, moesten ze een vragenlijst invullen over hun gemoedstoestand. Na een rustperiode van 20 minuten, vulden de deelnemers tests in die hun geheugen en een reeks andere cognitieve functies evalueerden. Nadien vulden de deelnemers opnieuw een vragenlijst in over hun gemoedstoestand.

Uit analyse van de resultaten bleek dat pepermuntthee het lange termijn geheugen, het werkgeheugen en de alertheid aanzienlijk verbeterde. Dit in vergelijking met kamille en warm water. Kamille thee vertraagde aanzienlijk het geheugen en de alertheid vergeleken met warm water en pepermuntthee.

“Het is interessant om de contrasterende effecten op de stemming en cognitie van de twee verschillende soorten kruidenthee te zien, “Dr Mark Moss. Het verbeterend en opwindend effect van pepermunt en het kalmerend effect van kamille zijn in overeenstemming met de geclaimde eigenschappen van deze kruiden en suggereren dat er heilzame effecten  gehaald kunnen worden uit hun gebruik.

Bron: World Unity


Je kunt ook interesse hebben in:

Rooibosthee – 5 gezondheidsvoordelen, bijwerkingen en meer

Translate »