Natuurkundige: “Sterk bewijs dat menselijke geest materie kan beïnvloeden”

(Nine For News | Robin de Boer) Een Braziliaanse deeltjesfysicus wil wetenschappelijk onderzoek doen naar de vermogens van de menselijke geest. Volgens hem is tijdens een aantal experimenten gebleken dat de mens met zijn gedachten invloed kan uitoefenen op materie

Natuurkundige Gabriel Guerrer uit Sao Paulo wil de relatie tussen geest en materie naar een heel nieuw niveau tillen door te proberen op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat de menselijke geest materie kan beïnvloeden.

 

Meditatie

Guerrer, verbonden aan het Dean Radin Institute of Noetic Sciences (IONS), heeft een aantal tests ontwikkeld waarbij proefpersonen met hun gedachten proberen het gedrag van licht te beïnvloeden. De resultaten waren onverwacht: het lukte alleen de deelnemers die ervaring hadden met meditatie.

“Als de resultaten kloppen, wacht ons een wetenschappelijke en culturele revolutie,” legde Guerrer uit. Volgens de natuurkundige heeft de menselijke intentie het vermogen om materie op afstand te beïnvloeden. Hij zegt dat de experimenten laten zien dat we niet zijn beperkt tot de contouren van het menselijk lichaam, maar dat de buitenwereld een verlengstuk is van onszelf.

 

Crowdfunding

“De natuur kan volgens de meeste culturen op aarde door de menselijke geest worden beïnvloed,” ging hij verder. “Oude spirituele filosofieën stellen bovendien dat bewustzijn iets fundamenteels is.”

Om definitief uitsluitsel te kunnen geven wil Guerrer de tests in een laboratorium van de Universiteit van Sao Paolo gaan doen. Door middel van crowdfunding hoopt hij het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Bekijk ook onderstaand filmpje over het project:

Bron: Nine For News

Translate »