Wetenschappers denken dat leven op aarde van andere planeet komt

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Het blijft een mysterie hoe het leven op aarde is ontstaan. Sommigen wetenschappers denken zelfs dat het leven helemaal niet op aarde is begonnen, maar afkomstig is van andere planeten. In een nieuwe studie zijn daar opnieuw aanwijzingen voor gevonden. Wetenschappers denken dat het mogelijk snel bewegend ruimtestof is dat micro-organismen naar de aarde heeft gebracht.

Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh concluderen dat bacteriën en andere microscopisch kleine diertjes die in staat zijn om de barre omstandigheden in de ruimte te doorstaan mogelijk de bron van leven zijn op onze planeet.

Een voorbeeld van de opmerkelijke ruimtereizen is te vinden in de ringen van Saturnus. Daar hebben wetenschappers van het Europese ruimte-agentschap bewijs gevonden voor materie die oorspronkelijk afkomstig is van de nabij gelegen maan Enceladus.

Professor Arjun Berera legt uit: “De mogelijkheid dat ruimtestof over grote afstanden organismen transporteert biedt een nieuw perspectief op hoe leven en de atmosfeer van planeten zijn ontstaan. De snelle beweging van ruimtestof wordt in allerlei planetaire systemen teruggevonden en kan een gemeenschappelijke factor zijn bij het begin van leven.”

De mogelijkheid dat het leven op aarde technisch gezien buitenaards leven is is al eerder bestudeerd door wetenschappers. Sommigen denken dat het aardse leven op Mars is ontstaan of dat de eerste micro-organismen van een asteroïde afkomstig zijn die op aarde is ingeslagen.

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Nieuwe planeet ontdekt met grootste kans op leven tot nu toe

209 seconden, waardoor je sprakeloos achterblijft (video)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »