Onderzoekers ontdekken groot voordeel van acne

(Welingelichte Kringen | Désirée Du Roy) De meesten weten wel uit hun puberteit hoe acne de huid kan ontsieren. Vervelend, zeker als de aandoening op latere leeftijd blijft bestaan. Maar wie het laatst lacht, lacht het best: mensen die hun hele leven een perzikhuidje hebben gehad, zullen eerder en meer rimpels krijgen dan degenen die kampten met puistjes.

Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in de Journal of Investigative Dermatology. De onderzoekers ontdekten dat de cellen van mensen die acne hebben, een ingebouwde bescherming bevatten tegen veroudering. Daardoor ontstaan rimpels en een dunnere huid pas veel later in het leven.

De wetenschappers bestudeerden 1.205 vrouwelijke tweelingen. Een kwart van hen had acne. Ze kwamen erachter dat de witte bloedcellen van de vrouwen met puistjes langere kapjes hadden op de uiteinden van de chromosomen. Deze telomeren voorkomen dat de chromosomen snel achteruit gaan. Het lijkt er dus op dat de mensen met acne het geheim herbergen van de eeuwige jeugd.

Bron: Welingelichte Kringen

Translate »