8 makkelijk-te-missen tekenen die laten zien dat je te weinig vocht in je lichaam hebt

(Health Bytes) Je hebt waarschijnlijk wel gehoord dat het belangrijk is om water te drinken, maar weet je ook waarom het zo belangrijk is?

Naast dat je water moet drinken om te kunnen leven, is je lichaam ook afhankelijk van water op verschillende manieren om gezond te blijven. Elk deel van je lichaam heeft water nodig om te functioneren –
van het verteren tot het systeem dat je helpt je gewicht te handhaven. Maar als je niet genoeg water drinkt, zal je gezondheid daaronder lijden.

Bekijk deze tekenen die betekenen dat je nu een glas water nodig hebt!

 

1. Je urine donkerder is dan normaal

Als je urine donker is, kan het een teken zijn dat je te weinig water drinkt. De nieren verwijderen afvalstoffen uit het lichaam en donkere urine betekent dat er niet genoeg water is om de gifstoffen weg te spoelen.

Maar aan de andere kant, als je urine helder geel is, drink je genoeg water.

 

2. Je hebt een droge huid

De huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft vocht nodig om van binnenuit goed te functioneren. Als je huid droog en gerimpeld is, en vooral als je scheuren voelt, ben je uitgedroogd. Drink een glas water!

 

3. Je hebt voortdurend honger

Als je uitgedroogd bent, kunt je lichaam drost verwarren met honger. Dit betekent dat je voedsel zou eten wanneer je eigenlijk water nodig hebt om te drinken.

 

4. Je hebt hoofdpijn

Een hoofdpijn is vaak een teken van uitdroging. Als je niet genoeg water in je lichaam hebt, kan je bloeddruk dalen, wat op zijn beurt invloed heeft op de hersenen, vaak in de vorm van een pijnlijke hoofdpijn.

 

5. Je bent moe en lusteloos

Als je te weinig water in je lichaam heb , zal je het zuurstof proces van je lichaam worden belemmerd waardoor je je moe en lusteloos zult voelen.

 

6. Je hebt pijn in je gewrichten

Water is nodig voor de gewrichten en kraakbeen zoals bedoeld. Zonder water, kunnen de gewrichten uitdrogen, wat betekent dat ze minder schokken aan kunnen, wat pijnlijk kan zijn.

 

7. Je moet vaak plassen

Het is normaal om tussen de vier tot zes keer per dag te plassen. Elke keer dat het minder is zou het een teken kunnen zijn dat je niet genoeg water drinkt.

Vergeet ook niet om de kleur van je urine te controleren!

 

8. Je hebt vaak verstopping

De spijsvertering van het lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren. Als je uitgedroogd bent, probeert het lichaam water vast te houden waar het kan.

Dit betekent dat het water in je darm normaal je ontlasting zacht zou hebben gehouden waar het elders wordt verzonden, waardoor verstopt raakt.

Maar vergeet niet, net zoals alles in het leven, moet je niet teveel water drinken!

 Bron: Health Bytes

Translate »