Onze geest is zoveel meer dan ons brein. Ontdek wat deze simpele verandering met je kan doen

(Nine For News) Waar bevindt je geest of bewustzijn zich precies? Wetenschappers zien de geest over het algemeen als het product van hersenactiviteit. Maar er is groeiend bewijs dat de geest veel meer is dan dat.

Het brein speelt een ongelooflijk belangrijke rol, maar onze geest is niet beperkt tot wat er in onze schedel of zelfs ons lichaam zit.

Dat stelt professor Dan Siegel van de UCLA School of Medicine, auteur van het boek Mind: A Journey to the Heart of Being Human.

Verbondenheid

Volgens Siegel strekt onze geest zich uit tot buiten ons fysieke lichaam. Je gedachten, gevoelens, herinneringen, aandacht, de dingen die je ervaart in deze subjectieve wereld zijn onderdeel van de geest.

Siegel zei dat hij zijn boek heeft geschreven omdat hij zoveel ellende in de samenleving ziet. De professor denkt dat dit deels het gevolg is van hoe we onze eigen geest zien.

Hij deed onderzoek in Namibië, waar mensen die hij sprak hun geluk linkten aan een gevoel van verbondenheid.

Afgescheiden

Toen Siegel de vraag kreeg of hij zich thuis voelde in Amerika zei hij: “We leven allemaal zo geïsoleerd en voelen ons zo afgesloten.”

“In onze moderne samenleving geloven we dat de geest hersenactiviteit is en dat betekent dat het zelf, dat voortkomt uit de geest, afgescheiden en niet verbonden is,” voegde hij toe.

Open te stellen

“Maar we zijn allemaal onderdeel van elkaars leven,” aldus Siegel. “De geest is niet alleen hersenactiviteit. Als we dit beseffen voelen we ons verbonden.”

Als we onze geest zien als een product van ons brein kunnen we ons dus meer geïsoleerd voelen. Om hier verandering in te brengen hoef je alleen maar je geest open te stellen.

Bron: Nine For News


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Dr Pim Van Lommel’s scientific studies on near-death experiences and consciousness

De vreemde link tussen de menselijke geest en kwantummechanica

 

Translate »