Slimmer fietsen is veilig fietsen

(Global Heart | Esther Haasnoot) Wil je langer, verder, veilig en comfortabeler rijden? Auto’s zijn niet het enige vervoermiddel die alle toeters en bellen van comfort, design en veiligheid kunnen bieden. 

Veilig in het verkeer

Wist je dat er per jaar 12.500 ongevallen met hersenletsel zijn met een fietser zonder helm en dat een fietshelm in 50-70% van de gevallen dit hersenletsel zal voorkomen! Nu onze wereld steeds ruimer en meer verbonden wordt, moeten we ook slimmer gaan rijden. En dat kan! Want de nieuwste helmen kunnen veel meer doen dan ons hoofd bij elkaar houden.

Veiligheid is belangrijk, en als we fietsen willen we zo veilig mogelijk zijn. Technologie maakt helmen veiliger, aangenamer en zelfs handiger. In de loop der jaren is dit vertrouwde hoofddeksel veranderd in een stijlvolle make-over. Slimme fietshelmen bieden veel voordelen voor fietsers die ook ’s nachts op de weg extra veiligheid willen.

Voor degenen die niet weten wat een slimme fietshelm is, dit is wat hij kan:

Slimme helmen hebben toegevoegde functies die bestuurders kunnen helpen veiliger en efficiënter te rijden en zo hun rijervaring verbeteren. Het is een fietshelm met verlichting, een camera en een navigatiesysteem. Zo ben je altijd zichtbaar en weet je waar je naartoe moet op de fiets. 

Een slimme helm maakt gebruik van de nieuwste technologieën om je veilig en verbonden te houden tijdens je avonturen in of buiten de stad.

De belangrijke voordelen van slimme helmen 

Slimme helmen kunnen sommige of al deze functies omvatten: 

Automatische sensorverlichting / richtingaanwijzers

Slimme verlichting met adaptieve technologie om jouw zichtbaarheid in donkere omstandigheden te garanderen. De dynamische lichteffecten zorgen ervoor dat je opvalt op elke straat, verbeteren de veiligheid en helpen je in stijl te rijden. En maakt je ook duidelijk zichtbaar dankzij de achterlichten (rood), richtingsaanwijzers (geel/oranje) en voorlicht (wit). Dit biedt een ideale bescherming tijdens het fietsen of mountainbiken. Veel ongelukken gebeuren namelijk doordat je van achteren op de fiets wordt aangereden.

Waarschuwingslichten bij remmen

De waarschuwingslichten vooraan werken samen met de 270°-achterlichten om de veiligheid van de gebruikers in alle richtingen te beschermen. Wanneer de ingebouwde sensor een aanzienlijke vertraging detecteert, worden de voor- en achterlichten 8 seconden lang verlicht om de aandacht van voor- en achteropkomende voertuigen en voetgangers te trekken.

smarthelm

Je hoeft de smartphone niet bij de hand te houden

De smart helm geeft je de mogelijkheid om tijdens je fietstochten volledig bereikbaar te zijn. En is Handsfree te gebruiken om er zeker van te zijn dat de veiligheid van de gebruiker prioriteit nummer één blijft. Dankzij de bluetooth-verbinding die tot stand wordt gebracht met behulp van een app op je smartphone kan je luisteren naar je favoriete muziek, telefoongesprekken houden of communiceren met ander SmartRide gebruikers door middel van de walkietalkie optie. Je kunt ook oproepen doen, accepteren en weigeren, allemaal met één druk op de knop of door middel van een spraakopdracht. 

Valdetectie en SOS-berichten

Naast de bluetooth opties is de helm ook voorzien van een G-sensor, die impact kan meten. Wanneer de sensor door een val wordt geactiveerd, zullen geselecteerde contactpersonen direct worden geïnformeerd. Doordat jouw coördinaten worden doorgestuurd, weten ze meteen waar je je bevindt!

Als je in nood bent, druk je 5 seconden op de rode knop op de afstandsbediening en jouw contactpersonen in noodgevallen ontvangen een waarschuwingsbericht met jouw GPS-locatie.

smart helm

Gesproken navigatie

Je kunt luisteren naar GPS-spraaknavigatie via de ingebouwde luidspreker met jouw aangesloten smartphone. Genieten van de voordelen van spraakassistenten tijdens het rijden. De GPS laat zien waar je bent.

Geïntegreerde camera

Dankzij de geïntegreerde camera maak je opnames op ooghoogte, zonder het schokken en schudden van een extern gemonteerde camera. Je legt 150° graden breed, een haarfijn beeld vast.

Slimme fietshelmen bieden veel voordelen voor fietsers die ook avonds of ’s nachts op de weg extra veiligheid willen.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

Milieuvriendelijk gedrag in deze Finse stad levert je gratis cake op

Hiking workouts zijn goed voor je lichaam en geest

Translate »