Smartphone bij etentje zorgt ervoor dat je minder plezier hebt

(Welingelichte Kringen | Jeannette Kras) Het ziet er altijd nogal treurig uit, van die gezelschappen in restaurants waarbij iedereen op zijn mobiel zit. Nu blijkt dat deze mensen ook echt minder plezier hebben. Zelfs als ze hun telefoon niet aanraken en omgekeerd op tafel leggen.

Dat concluderen onderzoekers van de British Columbia Universiteit. Doordat je telefoon je afleidt, ook al gebruik je hem niet, geniet je minder van de tijd die je met vrienden of familie spendeert. De onderzoekers lieten deelnemers uiteten gaan met goede vrienden of familie. De helft legde hun telefoon daarbij op tafel, de andere helft stopte hem in zijn tas. Wie zijn telefoon op tafel had liggen, omgekeerd of niet, bleek veel meer afgeleid te zijn. Daardoor beoordeelden deze proefpersonen hun avond met gemiddeld een halve punt minder dan de mensen die hun telefoon niet hadden gezien.

“Een belangrijk resultaat van dit onderzoek is dat face-to-face interactie heel belangrijk is voor ons welzijn”, zegt hoofdonderzoeker en psycholoog Elizabeth Dunn. “Het bewijst dat het een positief verschil maakt om je telefoon weg te stoppen wanneer je tijd doorbrengt met vrienden en familie.”

Bron: Welingelichte Kringen


Je kunt ook interesse hebben in:

Socrates en de drievoudige vriendenfilter

Smartphone stress; ben jij slimmer dan jouw telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spam Blokkade door WP-SpamShield

Translate »