5 boeken om je milieuvriendelijke levensstijl een kick-start te geven

(Global Heart | Esther Haasnoot) Of je nu tips of een opfrisbeurt wilt over hoe je dingen beter kunt doen, deze boeken over milieuvriendelijk leven zijn een waardevolle bron en vol praktische tips. Elk boek heeft een iets andere benadering m.b.t een groener en duurzamer levensstijl, maar ze zijn allemaal nuttig, informatief en soms zelfs grappig op hun eigen manier.

Inspirerende boeken voor mensen die best iets groener willen doen, maar niet zo goed weten hoe


Het eco handboek: Maak met kleine veranderingen een groot verschil – Tessa Wardley

eco-handboekHelp, de wereld vergaat! Of valt het mee? De klimaatcrisis gaat ons allemaal aan, en dit handzame pocketboekje is gericht op iedereen die zich bekommert om de toekomst van de aarde en daaraan zelf een positieve bijdrage wil leveren.

Auteur Tessa Wardley, een vooraanstaand adviseur op het gebied van milieu, geeft helder en eenvoudig antwoord op praktische vragen zoals: “Heeft mijn watergebruik invloed op de planeet en de natuur?”, “Hoe kan ik een eco-bewuste toerist zijn?”,  “Welke voedingsmiddelen zijn verantwoordelijk voor de ergste ontbossing?”, “Kan ik nog wel vlees eten?”, “Helpt het als we allemaal elektrisch gaan rijden?” “Is alle plastic slecht?”, “Hoe kan ik mijn planten beschermen zonder chemicaliën te gebruiken?”, tot “Kan ik nog wel op vakantie zonder het milieu te belasten?”.

Van recycling tot duurzaam eten, ethische mode tot een milieubewuste toerist zijn, dit eco handboek is de essentiële gids voor de kleine veranderingen die een groot verschil zullen maken. Dit boek spoort op een speelse en toegankelijke manier aan om je thuis, buiten of op je werk in te zetten voor een gezondere planeet. 

SHOP

“Onze toekomst is nu!: Strijd met Greta Thunberg voor het klimaat” – Charlotte Schonberger, Claus Hecking, Ilka Sokolowski

milieu
Gaat het over een duurzame en groene toekomst dan mag dit boek niet ontbreken. Het vertelt het inspirerende verhaal van klimaatstaakster Greta Thunberg, met veel tips om zelf ook iets voor het klimaat te doen. Frustratie, hoop en inspiratie gaan dikwijls hand in hand. Greta is inmiddels een bekende actievoerder, maar toen ze voor het klimaat begon te strijden, was ze helemaal alleen. Greta’s verhaal laat zien dat iedereen kan helpen en hoe je het aan kan pakken. Doe je mee?

SHOP

“De verborgen impact: Alles voor een eco-positief leven” – Babette Porcelijn

impact
Dit boek is echt een eye-opener. De consument vraagt, betaalt en gebruikt, en ziet niet wat dat aan de andere kant van de wereld allemaal aanricht, maar hoe kun je verduurzamen als je niet eens weet wat er gebeurt? Goeie vraag. Dit boek geeft inzicht en schudt je op een positieve manier wakker, door je na te laten denken over dingen die buiten ons zicht gebeuren, maar wel een negatieve impact hebben.

SHOP

Eerste Hulp bij Klimaatverandering: In vijf stappen naar een bloeiende toekomst, voor jou en de planeet – Anabella Meijer

klimaatHeb je last van klimaatapathie? Je bent niet de enige, de meeste klimaatboodschappen maken machteloos of geven je een schuldgevoel, maar dat kan ook anders. Dit boek gaat met humor de klimaatstress te lijf! In vijf stappen leer je om op een sympathieke, eenvoudige manier toe te werken naar een positieve toekomst, voor jezelf en onze prachtige planeet. En dat alles zonder een schuldgevoel te krijgen wanneer je dingen nog niet zo groen en bewust mogelijk doet. Leesvoer met een vrolijke noot.

SHOP

Het Bucketlist boek voor een groene wereld: 150 dingen die je zelf kunt doen om de wereld te redden – Elise de Rijck

bucketlistNog zo’n leuk en praktisch boek over 150 dingen die je zelf kan doen om de wereld een positief zetje te geven. Auteur Elise de Rijck daagt je uit voor out-of-the-box, grappige en soms ook hele serieuze opdrachten. Wat dacht je van een avondje sterren kijken? Of je record douchen verbreken? Heb je al eens deelgenomen aan een beach cleanup? Hoe denk je over een zero-waste picknick? Geen wijzende vingertjes over dingen die je nog zou moeten verbeteren of moeilijke onhaalbare acties om groener te leven, maar simpele dingen (waar je er vast al een paar van doet) die je aan het denken zetten over je dagelijkse handelingen. Ga jij de uitdaging aan?

SHOP

 

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Maak deze 26 boeken deel van je anti-racisme ontwikkeling

Kinderboeken kunnen meer doen om de nieuwe generatie te inspireren

Translate »