Hoe honden onze liefdesrelaties beïnvloeden

(Welingelichte Kringen | Maroesja Perizonius) Het is geen wonder dat honden het beste maatje van de mens zijn. Door met een hond te leven, voelen we ons minder eenzaam en bewegen we meer. Maar dat is niet het enige; honden zorgen ook voor minder stress en verbeteren ons liefdesleven.

Zo krijg je om te beginnen met een hond aan de lijn al sneller een date – als je een man bent, tenminste. Vrouwen schalen mannen met een hond namelijk in als sociaal en als betere verzorgers waardoor ze mogelijk ook betere vaders zijn.

Hebben mensen eenmaal een relatie, dan stimuleert de aanwezigheid van een hond hun sociale interactie op een positieve manier. Sociale interactie is gezond voor ons; stressniveau’s en bloeddruk zijn lager bij meer interactie. Het blijkt dan ook dat koppels met huisdieren niet alleen gelukkiger zijn in hun relatie omdat ze minder aan stress lijden, ook hebben ze een lagere bloeddruk tijdens conflicten dan koppels zonder huisdier. Na een conflict herstelt hun bloeddruk bovendien sneller.

Bron: Welingelichte Kringen

 

Translate »