Kun jij de warmte in je huis vasthouden?

(Global Heart) Dat we meer aandacht moeten schenken aan duurzaamheid, is geen nieuws meer, maar nu de energieprijzen zo gigantisch stijgen, is duurzaamheid ook een directe noodzaak geworden. Wie duurzaam leeft zorgt er niet alleen maar voor dat diens ecologische voetafdruk kleiner wordt, maar zorgt er ook voor dat de portemonnee aan het eind van de maand niet zo leeg is. Dat spreekt veel mensen aan, maar toch is het niet altijd eenvoudig om te kijken waar je moet beginnen met verduurzamen. Vandaar dat je in dit artikel een aantal handige tips krijgt waarmee jij hopelijk veel geld kunt gaan besparen.

(Gesponsord artikel)

Zorg dat je je woning gaat isoleren

Als je op je energiekosten wilt besparen, kun je ten eerste minder gaan verbruiken, maar vervolgens moet je ook zorgen dat je je woning van isolatie voorziet. Als je namelijk niet in staat bent om de geproduceerde warmte in je woning vast te houden, dan gaat je dat veel geld kosten. Er zijn vele soorten isolatie aan te brengen in je huis en je kunt met een kleine investering al heel veel bereiken. Je kunt zelfs even bij je gemeente informeren naar eventuele subsidies voor isolatie omdat de overheid graag wil aanmoedigen dat woningen duurzamer worden. Zo kun je concreet stappen gaan maken zonder dat je in de schulden hoeft te steken.

Isoleer de grote oppervlakten in je huis

Er zijn vele soorten isolatie en daardoor weet je soms niet meer waar je eerst of laatst moet beginnen. Begin altijd met de grootste oppervlakten. Je kunt bijvoorbeeld je vloer isoleren. Veel oude huizen in Nederland hebben nog een kruipruimte onder de woning en daar kan veel kou uit voortkomen. Je kunt deze ruimtes eenvoudig opvullen met isolatiematerialen waardoor je vloer veel warmer zal aanvoelen. Ook heb je dan meteen veel minder last van tocht en wellicht zelfs ook minder vochtproblemen. Informeer even bij je isolatiespecialist welke isolatie voor jouw woning het beste is. Je kunt namelijk ook met duurzame materialen je woning gaan verduurzamen. Dit kan soms weer financiële voordelen hebben, dus informeer altijd even wat voor jou het meest gunstig is.

Laat je goed voorlichten

Als je niet helemaal weet waar de isolatiekansen liggen, dan kun je altijd een keer contact opnemen met een specialist. Deze kan een keer door je huis gaan om te kijken op welke punten je veel energie kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, aan gevelisolatie, maar ook andere beglazing kan je veel opleveren. Het is uiteraard afhankelijk van je budget wat je kunt gaan doen, maar onthoud dat deze investering zich altijd terug zal verdienen want je gaat meteen veel geld besparen. Het isolatiebedrijf kan precies voor je uitrekenen hoelang het met de huidige energieprijzen duurt voordat je je investering terugverdiend hebt.

Bron: Global Heart


Je zou ook interesse kunnen hebben in:

3 tips voor een duurzame badkamer

8 kleine bespaartips die je veel geld gaan opleveren

Translate »