Wil je niet meer bijdragen aan overbevissing? Probeer dit op planten gebaseerde tonijnalternatief

(Global Heart | Esther Haasnoot) In sommige delen van de wereld, zoals in de Filipijnen, is zoveel overbevissing dat de tonijnproductie op instorten staat. Een visvrij tonijnalternatief biedt uitkomst.

Meer vissers en minder vis

De wereldwijde toename van de vraag naar sushi, sashimi en ingeblikte tonijn heeft gezorgd voor meer concurrentie en massale overbevissing. De tonijnconsumptie in blik is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen en in de drie decennia tot en met 2016 met 42 procent gedaald. Met dit in het achterhoofd heeft een voedingsmiddelenbedrijf een visvrij tonijnalternatief gemaakt van bonen, peulvruchten en algen. Het is een plantaardig alternatief dat geweldig smaakt, zonder de inherente problemen van de visindustrie te ondersteunen, inclusief kwik, PCB’s, microplastic gezondheidsrisico’s, het enorme leed in de zee en overbevissing.

Vleeseters hebben lang het voordeel gehad van het kunnen kopen van plantaardige alternatieven om hun vleesconsumptie te verminderen, maar liefhebbers van zeevruchten hebben tot nu toe niet kunnen genieten van die luxe. Gezien het feit dat ongeveer 40 procent van de wereldbevolking afhankelijk is van vis en schelpdieren voor hun belangrijkste bron van eiwitten, dient dit tonijnalternatief als een prima alternatief omdat het ook vol zit met eiwitten. Good Catch is de  producent van dit alternatief.

Tonijnalternatief

Good Catch is overigens niet de eerste die met dit product op de markt komt. Atlantic Natural Foods, introduceerde in oktober TUNO ™, een plantaardig tonijnproduct. Tuno is gemaakt van sojameel en wordt zowel in het bekende blikje als in verpakking verkocht.

Bron: Global Heart


Je kunt ook interesse hebben in:

Zeewier als alternatief voor plastic verpakkingsmaterialen

De waanzin van overbevissing helder uitgelegd in een prachtige animatie

Translate »