DIYGezondheidReceptenVoeding

Gevulde taco’s met pompoen, zwarte bonen en feta

(Leukegeit | Billy) Taco’s eten is mijn nieuwste guilty pleasure. Je kunt de taco-schelpen vullen met van alles en nog wat, maar deze versie van taco’s met onder andere pompoen en gebrokkelde feta is zo lekker dat ik het recept graag met je deel. Lees je gezellig mee?

It’s official – het is pompoentijd

De tijd dat de supermarkten vol met prachtige pompoenen liggen is aangebroken. Pompoentijd start eigenlijk zo’n beetje wanneer de herfst begint (eind september) tot eind van de winter.

Eindelijk.

Eén van de redenen waarom ik zo gek ben op pompoen is dat het zo’n veelzijdige groente is. Je kunt pompoensoep maken, het in een salade verwerken, er koekjes mee bakken, een pompoenbrood bakken. Noem maar op en je kunt pompoen haast overal in verwerken. Me. Like. it.

Gisteren nam ik uit Frankrijk een mega pompoen mee van 5 kg. En ja – met zo’n grote pompoen kun je een hoop recepten maken. Dus ben ik aan de slag gegaan met dit heerlijke taco recept met pompoen, zwarte bonen, avocadodip en feta.

Ingrediënten voor dit taco recept

Dit gevulde taco recept maakte ik voor 2 personen. We aten 4 taco’s per persoon en dat was voor ons meer dan voldoende om de hele avond op te teren. Stop de taco’s lekker vol met stukjes geroosterde pompoen, zwarte bonen en de guacamole en gun jezelf wat feta om het taco feestje compleet te maken.

Voorbereiding: 25 minuten
Oventijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Voor de taco vulling:

  • 500 gram pompoen
  • 1 rode ui
  • blik zwarte bonen (400 gram)
  • olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 8 taco schelpen (4 p.p.)

Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • klein bosje koriander
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 eetlepel water
  • peper en zout

Voor de topping:

  • 100 gram feta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verwijder ondertussen de schil van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes van ca. 2 bij 2 cm.
  2. Verdeel de blokjes pompoen op een, met bakpapier beklede, bakplaat en bestrooi de pompoen met het gerookte paprikapoeder, wat zout en een scheutje olijfolie. Meng door elkaar en zet vervolgens voor 30 minuten in de oven.
  3. Snijd de rode ui in ringen, verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hier de rode ui samen met wat zout op laag vuur glazig. Lek het blik zwarte bonen uit en voeg de bonen na 5 minuten toe in de pan samen met het komijnpoeder en cayennepeper. Roer de bonen met de specerijen door de ui en voeg een eetlepel water toe. Laat het zachtjes sudderen voor circa 5 minuten en zet hierna het vuur uit. Meng er de balsamicoazijn door en bestrooi met wat peper.
  4. Maak de guacamole: voeg alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en proef of de guacamole op smaak is. Je kunt ook heel eenvoudig dit guacamole recept volgen – binnen 5 minuten gemaakt.
  5. Verwarm de taco schelpen in de oven voor 5 minuten op 180 graden Celsius.
  6. Tijd om de taco’s te vullen: pak een taco schelp en stop er wat blokjes geroosterde pompoen in samen met een eetlepel zwarte bonen mix. Smeer er een klodder guacamole op en besprenkel de taco met wat verkruimelde feta.

Je eerste taco is gemaakt. Herhaal deze stap nog 7 keer of zet alles op tafel en laat ieder voor zich de taco’s vullen. Wel zo makkelijk en nog leuk om te doen ook.

taco'staco'staco's

Bron: Leukegeit


Je kunt ook interesse hebben in:

Vegan pompoenbrood – lekker soppig en lekker gezond

Pompoensoep met groene spread