Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: “Onze kinderen eten nu een stuk veiliger”

(Nine For News | Robin de Boer) Taiwanese scholen mogen geen genetisch gemodificeerd voedsel meer aan leerlingen serveren. Het ministerie van Onderwijs liet weten dat het verbod vanaf het volgende semester van kracht is.

De overheid verbiedt het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten en bewerkt voedsel met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) voor schoollunches. Het verbod geldt voor basisscholen, middelbare scholen en hogere scholen, aldus een medewerker van het ministerie.

Door het verbod zullen de prijzen voor schoolmaaltijden waarschijnlijk stijgen, maar de overheid is van plan de prijsstijging te compenseren met subsidies. Eén keer per jaar wordt 30 procent van alle schoolmaaltijden gecontroleerd.

Verplicht labelen

Daarnaast verplicht het Taiwanese ministerie van Volksgezondheid alle restaurants om ggo’s vanaf eind dit jaar te labelen. Beleidsmaker Lin Shu-fen zei dat uit buitenlandse studies is gebleken dat de consumptie van genetisch gemodificeerde voeding gelinkt is aan allergieën, autisme en zeldzame ziektes.

“Soja is een belangrijk bestanddeel van veel schoolmaaltijden,” zei Lin. “Genetisch gemodificeerde soja blijkt sporen van giftige pesticiden te bevatten. Onze kinderen eten nu een stuk veiliger. Dit is bovendien een teken dat onze samenleving bewuster omgaat met voedselveiligheid.”

Bron: Nine For News

Translate »