Valse honing is overal! Ontdek hoe u het verschil kunt zien!

(Health Bytes) Honing is een heerlijk ingrediënt dat veel voordelen heeft en werkt om meerdere ziekten mee te behandelen. Het is een van de voedingsmiddelen met de meeste voordelen in de natuur. Echter, soms wordt het een beetje duur.

Het is gebruikelijk om in de verleiding te komen om de goedkoopste honing te kopen van de gondel bij de supermarkt. Of je gelooft in misleidende adverteerders of laat je meeslepen door de sympathieke plastic container in beer uitvoering. Echter, al deze functies garanderen niet dat de honing zuiver is. Het veranderen van dit voedsel is de manier om de kosten te verlagen. De volgende keer dat u twijfelt over welke te kopen, bedenk dan dat goedkope honing doorgaans niet de beste optie is.

Foodsafety News voerde een markt en openbaar onderzoek uit, met een alarmerend resultaat voor alle liefhebbers van honing. 76% van alle honing die te koop wordt aangeboden in supermarkten, is behandeld met een proces genaamd ultrafiltratie. Deze vorm van filtratie verwijdert niet alleen onzuiverheden zoals oorsmeer, maar elimineert ook alle pollen.

Fabrikanten beweren dat de ultrafiltratie moet de levensduur van het product moet verbeteren en “verzachten”. Echter, degenen die graag honing eten weten dat juist stuifmeel zeer gunstig is voor het lichaam.

De studie, zegt dat de belangrijkste reden om ultra gefiltreerde honing te vermijden is, omdat het niet mogelijk is om de herkomst van de honing bepalen. Als er risico’s zijn op besmetting door middel van pollen, wordt de oorsprong opgespoord en geanalyseerd. Een voorbeeld hiervan is de Chinese honing: Door Chinese producenten wordt de honing ultra gefilterd om het te im- en exporteren en de bron wordt niet doorzocht, dus deze honing is vaak verontreinigd door metalen en illegale antibiotica.

 

Merken en bedrijven om te overwegen

Honing van Winnie the Pooh, die wordt verkocht in Walmart, blijken geen pollen te hebben.

Individuele verpakkingen van KFC en McDonald honing blijken ook geen stuifmeel te hebben.

77% van de honing van Costco, Sam’s Club en Target hebben geen pollen.

Honing die Walgreen’s en CVS Pharmacy verkopen blijken ook geen pollen te hebben.

 

Vervalste honing

Andere factoren worden beschouwd. Veel verpakte honing zijn een product van een mengsel van honing met glucose of honing met een hoog gehalte aan mede van slechte kwaliteit. Degenen die niet in hun zuiverste staat zijn worden geacht vervalste honing te zijn.

 

Om te weten wanneer honing is vervalst, dan kunt u de testjes hieronder uitvoeren:

Lees de etiketten: De volgende ingrediënten mogen niet worden weergegeven: high fructose corn syrup of commerciële glucose.

Als u al honing heeft gekocht en het is niet “verzacht” met het verstrijken van de tijd, kan de honing zijn vervalst. Zuivere honing stolt na verloop van tijd, of wanneer in de koelkast staat. Als udit risico niet wilt te nemen, kunt u gestolde honing kopen.

Wanneer u een lepel honing dompeld in een glas water, moet het niet worden opgelost. Honing opgelost in water heeft een hoog vochtgehalte, daarom wordt het dan aangeduid als vervalst of van slechte kwaliteit.

Wanneer u in dat glas water met honing, een paar druppels azijn toevoegt en dit mengt, en er vormt zich een schuim, dan is deze honing aangelengd met gips.

Als u wilt weten of de honing zuiver is, verhit het met een lucifer of fosfor. Als de honing oplicht, is het pure honing.

Indien u jodium in huis heeft, meng een paar druppels in een glas met water en voeg wat honing toe. Als de vloeistof blauw wordt, is de honing vermengd met zetmeel of meel.

Bron: Health Bytes

Translate »