Vegan pecan pie

(Leukegeit | Billy) Een vegan pecan pie stond al tijden hoog op mijn lijstje om te maken. Deze taart met een vulling van kokosmelk én boordevol grof gehakte pecannoten is een blijvertje geworden. Het recept is supersimpel, hieronder laat ik je zien hoe je deze pecan pie maakt.

Plantaardige taart met pecannoten

Het is tijd voor een recept met mijn favoriete noot – de pecannoot. Pecannoten zijn familie van de walnoot (ook erg lekker), maar ik vind de smaak net iets meer boter-achtig. Pecannoten zijn heerlijk om te verwerken in baksels – zoals in deze vegan pecan pie.

Een taart vol met pecannoten klinkt natuurlijk veel te machtig en vullend. Dat dacht ik ook, maar het valt allemaal ontzettend mee. Of je moet de halve taart in één avond opeten. Ja, daar ga je wel vol van zitten.

De bodem van de taart heb ik gebruikt van kant-en-klaar taartdeeg – net als de onderstaande vegan pumpkin pie. Het maakt het soms net wat makkelijker om een taart op tafel te zetten. De voorbereiding van de taart kost je slechts 10 minuten, oftewel een ideaal recept als je wel trek hebt in taart, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Translate »